9.10da klavye kilitlenme sorunu

Başlatan bsod1, 30 Ekim 2009 - 16:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bsod1

arkadaşlar 9.10u bugün yükledim fakat çok önemli bir sorun var

bazen(ne olduktan sonra oluyoır henüz çözemedim) klavye kilitleniyor, yani hiçbir şeye tıklanmıyor, bu olay olduğunda mouse ile menuyede tıklayamıyorum, kapat simgesine de basamıyorum, bilgisayarın kapatma tuşu da çalışmamaya başlıyor(ancak reset)

reset attığımda düzeliyor. acil yardım gerekiyor reset atıp duruyorum makinaya, teşekkürler

zeitgeist

Bilgisayar belli bir süre çalıştıktan sonra mı oluyor? Çalıştığı müddet boyunca ısı ve işlemci değerlerine bakabiliyor musun? Aynı sistemi farklı işletim sistemleriyle deneme fırsatın oldu mu?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bsod1

tabii ki bilgisayar belli bir süre çalıştıktan sonra oluyor, ama çok kısa bir müddet sonra, hiçbir işlem yapmaya gerek yok

bilgisayar fabrika çıkışında xp yüklüydü(aslında bilgisayar okuldan verildi ve verdiklerinde xp yüklüymüş -bilgisayar benim değil) ve ben ubuntu kurmadan önce ısınmıyordu, ısınmadan kastım klavyede hissedilir derecede sıcaklık artışı, yanma olacağını sanmıyorum ama yine de xpde olmuyordu.

gerçi biraz eski olduğunu farkettim az önce ama burda benim sorunumu yaşayan birisi daha var, eski sürüm ama sorun aynı https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/acpi/+bug/107937

zeitgeist

Peki Ubuntu cd ile herhangi bir yükleme yapmadan bilgisayarı cd den açtığın vakit yine aynı sorunla karşılaşıyor musun?

Açıkçası bunun bir bug olacağına pek ihtimal vermiyorum. Öncelikle sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu saptamak gerek bence. Örneğin, klavye kilitlendiği esnada fare imleci hareket ediyor mu yani sorunun sadece klavye kilitlenmesi olduğuna emin misin, işlemcinin ya da ekran kartının aşırı ısındığı zamanlarda da makine kilitlenebilir. Kaldı ki bug raporunda da işlemci ve frekans hususlarında bir sorgulama yapılmış.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bytan

O an hangi programlar çalışıyor? Örneğin empati?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bsod1

empati çalışıyor birtek, bir keresinde de firefox'da olmuştu sanırım, bir saat öncesinden beri hiç kilitlenmedi, sanırım fonksiyon tuşlarıyla alakalı

bytan

Ben daha ziyade, sorunun kaynağı olarak empati'yi düşünüyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ScaryMan

Aynı sorun ilk kurulumdan sonra bana da oldu. Empati kullanmıyorum. Dosya kopyalama işlemi yaparken donma yaşandı. 9.04'te kernel güncelleştirmesi yapıldığında da yaşamıştım bu sorunu. Sonra kendiliğinden düzelmişti.

ScaryMan

Bu sorun şu son birkaç günde birkaç kullanıcıyı Ubuntu'yu kaldırmaya itti gözlerim önünde.

Başlığı bi canlandırma ihtiyacı hissettim.

bsod1

o sorun düzelmedi, o pc kardeşimindi sorun devam ediyor fakat ben kendi dizüstü bilgisayarıma kurdum ve sorun yok, hatta inanılmaz(çok şaşırdım cidden) bir şekilde donanımlarla inanılmaz sorunsuz çalıştı, fonksiyon tuşları, webcam, kart okuyucu hepsi sorunsuz çalışıyor.

kardeşimin bilgisayarındaki sorunu da klavye kilitlendiğinde fonksiyon tuşlarını kurcalayarak düzeltiyoruz, rastgele basıyorum fonksiyon tuşlarına ve birden klavye çalışmaya başlıyor

ScaryMan

Bende sadece klavye kilitlenmiyor. Fare de hareket ettirilemiyor. Reset tuşuna basıp tekrar başlatmam gerekiyor.

Burası kapalıyken internette araştırdım bu sorunu. Bazıları nvidia yonga setine sahip donanımlar yüzünden olduğunu söylemiş ve nvidia-kernel-common paketini yükledikten sonra sorunu çözmüş. Bazıları x.org'da sorun olduğunu söylemiş. Burada da Empathy'den kaynaklanabilir denilmiş. Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım.

heartsmagic

Bir başka yerde verdiğim öneriyi tekrarlayayım. Güncellemeleri kontrole den uygulamayı Başlangış Uygulamaları'ndan kaldırıp deneyin bir de sistemi kullanmayı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.