kde benzeri araç çubuğu menüsü?

Başlatan 6630, 25 Ekim 2009 - 16:22:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

6630

gnomeda windows ve kde'de olduğu gibi menü, hızlı başlat saat, şuan çalışmakta olan uygulamalar panelini tek çubukta göstere bilirim? gnome'un öntanımlı şeklinde 2 çubuk çok yer kaplıyor.

erginemr

Bunu Gnome'da bir Ubuntu türevi olan Linux Mint yapıyor:

Üst paneldeki alan ve kısayolları aşağıya taşımak için, bunlara sağ tıklayıp aracın ismini öğrenin. Sonra alt panele sağ tıklayıp "ekle..."yi seçerek aynı isimli araçları alt panele ekleyin. Araç ve alanları fareyle sürüklemek için; önce sağ tıklayıp "kilitli" seçeneğini kaldırın, sonra istediğiniz yere sürükleyin.

Bir diğer seçenek de alt paneli gizlemek ve fareyle üzerine gelince gözükmesini sağlamak.

Sherlock Holmes

Window's ve Kde gibi bir menu elde etmek için Gnomenu'yü deneyebilirsiniz.
2 panel yerine birtanesini kaldırabilirsiniz.
Kalan tek panele ise hızlı başlat, saat ve pencere seçici gibi panel uygulamalarını manuel ekleyebilirsiniz.
Uğraşmaksızın bir panel elde etmek istiyorsanız.
fbpanel, fspanel, lxpanel yada Gimmie deneyebilirsiniz.

Sherlock Holmes

lxpanel, Lxde Masaüstü ile birlikte gelen panel'miş. Denk gekmekle birlikte öğrenmiş oldum.
@6630, lxpanel Gnome'daki panelin bir benzeri olduğundan, aradıklarınızla uyuşmayacaktır.

sadece belirtmek istedim

6630

Çok teşekkürler bu işlem işe yaradı. Resimde üstte eski panel altta benim hazıladığım panel görünüyor saydam yapınca şuanda çalışmakta olan programlar pek görünmüyor.
Tek sorun networkmanager yani pidgin mektubun yanındaki minik siyah monitör ikonunu aşagıda oluşturamadım. Onu nasıl oluşturabilirim
[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/6267/gnome1panel.th.png[/img]

Alıntı yapılan: erginemr - 25 Ekim 2009 - 16:36:39
Bunu Gnome'da bir Ubuntu türevi olan Linux Mint yapıyor:

Üst paneldeki alan ve kısayolları aşağıya taşımak için, bunlara sağ tıklayıp aracın ismini öğrenin. Sonra alt panele sağ tıklayıp "ekle..."yi seçerek aynı isimli araçları alt panele ekleyin. Araç ve alanları fareyle sürüklemek için; önce sağ tıklayıp "kilitli" seçeneğini kaldırın, sonra istediğiniz yere sürükleyin.

Bir diğer seçenek de alt paneli gizlemek ve fareyle üzerine gelince gözükmesini sağlamak.

erginemr

Alıntı yapılan: 6630 - 31 Ekim 2009 - 14:05:38
Tek sorun networkmanager yani pidgin mektubun yanındaki minik siyah monitör ikonunu aşagıda oluşturamadım. Onu nasıl oluşturabilirim

Bu panel eklentisinin adı "Bildiri Alanı". Sağ tıklayarak aynı şekilde ekleyebilirsiniz.

kozanibo

kde en son versiyonu gibi güzel şekilde saydamlaştırmak için neler yapmalıyız?

xwes

Alıntı yapılan: ibokozan - 19 Aralık 2009 - 02:20:09
GIMP ile kafana gore saydam bir .png resim hazirlarsin. Tercihen boyu 48 px olsun, enî farketmez. Sonra panele sag tikla ozellikler arkaplan'dan resim seçme yerinde bu hazirladigin png'yi seç.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: ibokozan - 19 Aralık 2009 - 02:20:09
Gnome Panel'den bahsediyorsanız,
panel özelliklerinde artalan biçem'i saydam yapmak mümkün.
Hatta belli bir renk belirleyip, o panel rengini saydamlaştırabilirsiniz.