Ses problemi çözemedim!

Başlatan cewikis, 10 Ekim 2009 - 21:02:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cewikis

Merhaba arkadaşlar yeni bir ubuntu 9.04 kullanıcısıyım sistemi kurup güncelledim forumdaki paketleri önerileri inceledim kurdum. Fakat ses problemimi bir türlü gideremedim. Bütün konuları dolaştım, hepsini uyguladım fakat olmuyor. Oturum açarken normal uyarı sesi ve açılma sesi geliyor. Daha sonra rhythmbox tan müzik açtığım zaman 2 sn çalıyor sonra o ses başlıyor.Taramalı tüfek gibi bir ses bikac snlik periyodlarla şiddeti ve tonu değişiyor müziği kapattıktan  biraz sonra susuyor.Hiç bişey yapmadan ilk mozillayı açtığımda facebookta bir video izleyebiliyorum fakat başka bir video açtığımda ses gidiyor. Ses ayarı yaparken deneme butonuna bastığımda da takılan ses başlıyor yine, bilgisayar kasıyor hatta takılıyor. işin içinden çıkamadım lütfen yardım edin.

Teşekkürler.

00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc Device 5a31 (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB2 Host Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc IXP SB400 SMBus Controller (rev 11)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc IXP SB400 IDE Controller
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-ISA Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-PCI Bridge
00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 02)
00:14.6 Modem: ATI Technologies Inc SB400 AC'97 Modem Controller (rev 02)
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]
02:01.0 Network controller: RaLink RT2500 802.11g Cardbus/mini-PCI (rev 01)
02:0b.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller
02:0b.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
02:0b.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller
02:0b.4 SD Host controller: Texas Instruments PCI6411/6421/6611/6621/7411/7421/7611/7621 Secure Digital Controller
02:0d.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cewikis

snd_atiixp             24204  4
snd_atiixp_modem       20360  0
snd_ac97_codec        112292  2 snd_atiixp,snd_atiixp_modem
snd_pcm                83076  4 snd_atiixp,snd_atiixp_modem,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd                    62756  17 snd_atiixp,snd_atiixp_modem,snd_ac97_codec,snd_seq_oss,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_rawmidi,snd_pcm,snd_seq,snd_seq_device,snd_timer
snd_page_alloc         16904  3 snd_atiixp,snd_atiixp_modem,snd_pcm

Fakat bişey eklemek isterim ki  bugün sistemi açtığımda hiç bir problem olmadığını farkettim. Daha önce çözmüş olacağım yeniden başlatmam gerekliydi sanırım. Şu anda sorunsuz kullanıyorum. Nasıl çözdüğümü söylemek isterim fakat tam olarak bende bilmiyorum. Forumdaki bütün önerileri yaptım ve oldu. Yinede teşekkürler heartsmagic.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ekim 2009 - 13:59:56

Bu sorun beni delirtecek durup dururken tekrar başladı bir müddet müzik vs dinleyebiliyorum sonra ses takılıyor. Arkada takılma sesi varken ses tercihlerine girip sınamaya bastığım zaman '' audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Çalmak için ses aygıtı açılamıyor. Aygıt başka bir uygulama tarafından kullanılıyor.'' diyor. Yardımcı olabilirmi acaba?

heartsmagic

Aklıma modeminin bu işe bulaşıyor olabileceği geliyor sadece. Şunu deneyelim:

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf ile dosyayı aç ve en alt satıra:

Alıntı Yapsnd_atiixp_modem
ekle, kaydet ve kapat. Ardından sistemi yeniden başlatıp kullanarak sorun olup olmadığını gözlemle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cewikis

Malesef olmadı şu anda ilk olarak müziği açtığımda takılmıyor.Fakat mozillada bir video açtığımda takılıyor ve birdaha öyle kalıyor. Bu alsa-base dosyasıyla ilgili bir problem olabilirmi acaba çünkü oraya tam olarak ne yazacağımı anlayamadım. alc655 diye birşey yok yazan listede. dolayısıyla onun karşılığını bulamadım.o dosyaya değişik kodlar yazınca takılma şekli değişiyor fakat sorun devam ediyor. şu anda alsa-base dosyasında bişey ekli değil. sorun buradan kaynaklanıyor olabilirmi veya mozilla flash player'dan.

Teşekkürler.

localhost

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=10693.0  linkteki belgeyi okudunuzmu? Icerisinde sizin sorununuzla ilgili bir aciklama var.
Linux LPIC1 - MCSA

cewikis

Yine olmadı fakat takılma sorunu şu anda yok ses tercihlerinde oss seçtim ve dediğim gibi müzik dinleyebiliyorum ama video izleyemiyorum ses gelmiyor ve video ara ara takılıyor. Sorun bu belgede bahsedilen ses karışıklığı sanırım ama pulseaudio seçtiğim zaman hiçbir şekilde verimli ses alamıyorum sürekli takılıyor. Dolayısıyla belgeyi tam olarak uygulayamadım. Ses tercihlerimde bir problemmi var acaba?
Teşekkürler.