compizdeki masaüstü mantığı

Başlatan durasyon, 18 Ekim 2009 - 02:25:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

durasyon

merhaba.

yanılıyorsam düzeltin.4 ayrı masaüstü seçili ise;

1-herbir masaüstümde ayrı bi wallpaper, ayrı dosyalar koyabilirim değil mi? sözgelimi ilk masaüstümde müziklerim, ikinci masaüstümde word excel dosyalarım olabilir.

2-birşeyler indirdim diyelim.bi resim dosyası olsun. bu dosya hangi masaüstüne inecek.hangi masaüstünde çalışıyorsam ona mı inecek?

3-compiz manager'ı açıp ayar yapmak istiyorum.fakat örneğin genel'e tıklıyorum üst çubuk uçuyor birden genel'e değil 2 altındaki başka bi menüye tıklıyorum.bu genel bir hata mıdır?

4- genel ayarlardan dikey konumu 4 yaptım.sağ altta 4 masaüstü imgesi çıktı. ctrl + alt + ok tuşlarına basarak birinden diğerine geçiyorum. fakat bu geçişler düz oluyor. hep resimlerde görünen şekilde olmuyor.hani arkada ni arkaplan resmi, ve içinde dönen bi küp.bunun için hangi ayarı yapmam gerekiyor.

teşekkürler.

kozanibo

compizde masaüstüne, küpe acayip şekiller verebilirsin hayal gücüne bağlı. ama masaüstleri standart olarak yanı arka planda ve aynı simgeleri gösteriyor. çok da uzun sayılmayacak bir işlemle küpün üstündeki her bir masaüstüne ayrı ayrı wallpaper verilmesi sitede anlatılıyor.

bir resim dosyası indirdin diyelim. bu masaüstüne inecek ve 4 masaüstünden de görülecek. masaüstlerinin ayırdığı tek şey pencereler ve görev çubuğundaki isimleri.

dönen küpü ayarlaman için. compiz icondan ayarlara gir ve masaüstü küpünü etkinleştir ve masaüstü küpünü döndürü etkinleştir. küp ayarları içinde arka planı seçebilir, arka planı hareketlendirebilirsin. küpü küçültebilir, 3b pencereleri etkinleştirebilir, küpün üstüne ayrı bir resim ekleyebilir ve küpün dönüş hızını ayarlayabilirsin. sallanan pencereleri de unutma bu klasiktir :D

:D

Sherlock Holmes

1- Compiz'e göre 32 tane masaüstü kullansanız'da Gnome'a göre 1 tane masaüstünüz vardır. bkz: Menu - Yerler - Masaüstü
    Ama örneğin her masaüstünü Wallpaper(wallpapoz) eklentisi ile farklı Duvar kağıdı seçebilir ve her masaüstüne ayrı Screenlet's konulabilir.

2- @ibokozan'ın dediği gibi masaüstüne indirdiğiniz dosya, her masaüstünde görülür.

3- Genel bir hata olsaydı forumda çözümlenmiş olurdu fakat değil. (yapışkan pencere özelliğini kapatarak deneyiniz)

4- Masaüstü duvarı kapatıp Masaüstü Küp'ü etkinleştiriniz. Ikisi aynı anda aktif olmuyor maalesef.
    Böylelikle istediğiniz geçişleri gerçekleştirmiş olursunuz.

Compiz'i kurcalamaktan korkmayınız, yaptığınız değişkliklerin eski haline çevirme imkanınız var nasıl olsa.
Kullanmadığınız eklentileri pasif bırakmaya özen gösteriniz.  ;D

ironic

Küp yapmak için Compiz bölümündeki sabit başlıkları inceleyin.