Kubuntu Creative Live Value Ses kartı sorunu

Başlatan eorkun, 31 Ağustos 2009 - 04:18:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eorkun

Merhaba
Sorunum biraz farklı foruma baktım ama bulamadım.
Sistemimin anakartı üzerinde bulunan ses (AC'97) sistemine kulaklık ve mik. im bağlı
Sistemimde bulunan CREATİVE LIVE VALUE 7.1 Ses kartı ise yine aynı markanın kolonlarına bağlı.
Winde genel olarak creative kullanıyor ken arada ses seçeneklerinden diğerini seçerek sesleri kulaklıktan alıyor idim.

Ubuntuda ise yine genel sesleri buradan alıyorken Kaffeine deki ALSA yı OSS yaparak film veya TV yi kulaklığa geçiriyordum.
Buraya kadar sorun yok.
Daha 1 aydır Kubuntuya geçtim. Aslında Ubuntuya dönmek istemiyorum. Ama burada bu ses olayı Ubuntunun tam aksine çalışması işi bozdu.
sistem genel ses sistemi olarak OSS yi yani AC'97 mi kullanıyor. ve hiç bir şekilde kolonlara yani creative ses veremiyorum. Ama ilginç olan Kubuntu açılış ve kapanış sesleri creative den çıkıyor yani kolonlardan.
Ama sistemdeki hiçbir program (Kaffeine, KMplayer, Vlc, Firefox vs. ) creative kullanmıyor.
lspci | grep -i audio

kodunun çıktısı aşağıdaki gibidir.
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Sound Controller (rev a0)
00:09.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster

Ayrıca Sistem Ayarları 'ndaki görüntüde aşağıdaki gibi dir.

Teşekkürler...

eorkun

Peki yeni gelişmelerden bahsedelim.
1-PC Her seferinde Kubuntu açılış ve kapanış sesini creative seskartından (Yani Kolonlardan) vermektedir.

2-PC %70 bir oranla açıldığında tüm sesleri ana kart üzerindeki AC'97den (Yani Kulaklıklar bağlı onada :)) vermektedir.

3-PC %30 luk bir oranla 2.maddenin tam tersi olarak açılmaktadır.

4-bugün ise şunu keşfettim .Yine tüm sesler 2. maddedeki gibi iken amarok ta çaldığım mp3 lerin sesi creativeden çıkıyordu. ??? ama mplayer,firefox,kaffeine,Vlc vs. gibi oynatıcılar sesi yine AC'97 den veriyordu :(

Şu 3. madde gibi açıldığında (tam istediğim gibi) Kubuntuya " dur işte herşley istediğim gibi bi daha kapanıp açıldığında değişme" nasıl derim ??