hangi dağıtım ağ kartımı destekler?

Başlatan superjax, 17 Mayıs 2010 - 14:03:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

superjax

arkadaşlar ubuntu,kubuntu,mandriva,ufak linux dağıtımları,fedora,linux mint hangi dağıtımı denersem deneyeyim realtek rtl8187L kartımı sağlıklı olarak çalıştıramadım.
kart sinyal seviyesi %80 nin altına düştüğünde internete bağlansa bile çıkış yapmıyor.
bu sorun 9.04 de yoktu.
kart internete bağlanıyor,ip alıyor fakat çıkış yapmıyor.
hangi dağıtımın bu kart destek verdiğini nereden öğrenebilirim?yada hangi linux destekler?

daha önceden ubuntuda bu kartla ilgili sorunları çözmek için şu yöntemleri denedim fakat hiç birinde sonuç alamadım
1-kartın kendi sitesindeki driveri kurmak
2-driverin yüklendiği kernele geçmek
3-kernel derlemek

garafatma

Yanlış bilgilendirme olmasın ama, dağıtımdan çok kernel meselesi gibi geliyor bu bana. Sonuçta hepsi "kendi düzenlemeleri dışında" aynı kernelleri kullanıyor. Bu düzenlemeler içinde donım sürücüleri varmıdır bilemiyorum.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

superjax

bende öyle düşünüyorum
linux kerneline dahil edilmiş driverlerde bahsettiğim cihaz bulunmalı.
bahsettiğimiz dağıtımlarda güncel kernele üzerine yazıldıklarına göre sorunum devam edebilir.ama bi yerde okumuştum bazı dağıtımlar daha fazla donanım ve bileşeni destekliyor diye

barış

2007-2008 sürümlerini yüklersen olabilir. Sonraki senelerde kernele çok yük oluyor diye bazı donanımları çıkartmışlardı. Yanlış duymadıysam böyleydi.

superjax

2007-2008 sürümleri bulmak kolayda bu linux a driver kurup çalışır hale  getirmek ne kadar zor iş

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Mayıs 2010 - 22:34:06

ubuntu da 2008-2009 dağıtımlar çok eski hangi sürüme bakmam lazım biliyorum.
destek verdiğini nereden bileceğim?

heartsmagic

Kernelden genelde geriye yönelik destek çekilmez. Belki sadece ön tanımlı olarak gelmiyordur donanıma destek, o da derleme ile sağlanabilir. Gerçi konu hakkında benim de bir fikrim yok ne yazık ki. Kartın tam adı nedir? lspci çıktısından fikir edinsek?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rutku

Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

if

Bu tür soruları konuşmak için yeni bir başlık açılmıştır: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29219.0

O başlıktan devam edelim lütfen. Bu konuyu kilitliyorum.