canon ip4600

Başlatan maxi_rocker, 20 Temmuz 2009 - 22:17:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxi_rocker

arkadaşlar kardeşimin bilgisayarına kurduğum 9.04 dvd versiyonda bu yazıcıyı kullanamadım bir türlü, yazıcılarda gözüküyor tanıyor ama yazdırma yapılmıyor yazıcı bağlı olmayabilir diyor. nette arama yaptım bir driver buldum denicem .tar olarak indi içinde 3 tane dosya var, acemi olduğumdan yazıcı nasıl kurulur bi bilgim yok maalesef yardımcı olursanız çok sevinirim. ayrıca usbden çalışan zyxel kutusuyla ben kablosuz nete bağlanıyordum onuda tanımadı acaba bunda driverları tanıyp tanımadığına nerden bakacaz, windowstaki aygıt yöneticisi gibi * bir şey var mı bundada? arkadaşlar belki çok basit sorular ama acemiliğimi mazur görün böyle böyle alışacaz bizde... cevaplarınızı bekliyorum

edit: sistem x64 ve heralde3 bu indirdiğim dosya 32 bit için tıkladığımda yanlış sistem mimarisi i386 şeklinde hata aldım...

heartsmagic

İki farklı sürücü geçiyor bu yazıcı için. Ben birinci sıradakinden başlamanı tavsiye ediyorum zira daha basit.

1. http://openprinting.org/download/printdriver/debian/dists/lsb3.2/main/binary-amd64/openprinting-gutenprint_5.2.3-1lsb3.2_amd64.deb

2. http://software.canon-europe.com/software/0031337.asp
Sol alt köşede indirme bağlantısı var, .tar uzantılı. İndirdiğinde bir dizine açarsan içerisinde iki adet .deb dosyası var. Bunlarla işini görmen gerekiyor. Fakat sistemin 64 bit olduğundan birtakım zorlamalara gitmen lazım. Onun tarifi de şurada:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=6340319&postcount=6

Öncelikle ilk yöntemdeki sürücüyü kurup bir dene bakalım sistem tanıyacak mı yazıcıyı. Eğer tanımazsa kurduğun sürücüyü kaldırıp ikinci yolla dene şansını. İngilizce sorun olursa burada belirt biraz daha yardımcı olmaya çalışalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maxi_rocker

tamam hocam şu an ilki indiyor onu deneyeceğim, takıldığım yer olursada belirtirim yardımın için çok teşekkürler...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2009 - 00:24:33

sudo dpkg -i --force-architecture cnijfilter-common_3.00-1_i386.deb

sudo dpkg -i --force-architecture cnijfilter-ip4600series_3.00-1_i386.deb

hocam ilk yöntem işe yaramadı, şimdi ikinci yöntemi deneyeceğim, ama şu üstte verdiğim iki kod için bu paketin içindeki o iki deb uzantılı dosyayı masaüstündeki canon klasörüne çıkarttım ve bu kodlarda onu göstermem gerek heralde çünkü direkt bu kodlar çalışmıyor, acaba bu kodları bana o iki dosyayı masaüstündeki canon klasöründe varsayarak yazablir misiniz lütfen?

ayrıca şu an pcde yazıcı tanıtılmış şekilde ama çıktı alamıyorum ilk önce yazıcıyı kaldırıp mı kurmam lazım ki ben yazıcı nasıl kaldırılır bilmiyorum, yoksa şu andaki haliyle uygulasam direkt çözüme kavuşmuş olurmuyum? umarım hala forumdasınızdır bu gece şu yazıcıyı tanıtmada uyumayacam çünkü kafama koydum :D