[Çözüldü] Tv-time video source ve ses sorunu

Başlatan techmr, 03 Ağustos 2009 - 19:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

techmr

İyi günler. Ben Gigabyte Tv Kartı ( Philips Semiconductors SAA7133/SAA7135 ) kullanıyorum. Tv kartımın tüm ayarlarını yapmayı başardım. Ancak tvtime ile ilgili bir sorunum var.  Benim tv kartım video1 aygıtı olarak kayıtlı. Anladığım kadarıyla tvtime ilk olarak video0 aygıtına baktığından kameramla çakışıyor.

tvtime --device=/dev/video1 --frequencies=europe-cable --norm=PAL

Yukarıdaki kodu vererek tvtime'ı açtığımda kartım çalışıyor. Ancak kapatıp bir daha açtığımda (tekrar aynı kodu vermezsem açarken) video0 aygıtına baktığından "no video source" hatası veriyor. Aynı zamanda tvtime'ın içinden menüde "change video source" da işe yaramıyor. Video kaynağını nasıl video1 aygıtı olarak ayarlayabilirim?

Ayrıca video1 aygıtı kullanarak açtığımda da tvtime'ı kanalları buluyor ama ses sorunu oluşuyor. Kanallardan ses gelmiyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Çok teşekkürler.

heartsmagic

Bir betik yazıp atlatabiliriz durumu.

sudo gedit /usr/local/bin/tv
ile bir dosya aç, içine senin kullandığın komutun tümünü yaz ve kapat.

sudo chmod +x /usr/local/bin/tv
ile çalıştırma hakkı ver. Panelde Tvtime simgesi varsa sağ tıkla özelliklere gel. Komut bölümüne
tv yaz ve kaydet. Artık video1 olarak açması lazım.

Ses sorunu için pek fikrim yok ne yazık ki. TV kartı olan arkadaşlar ses meselesi için forumda konuşmuşlardı diye hatırlıyorum. Bir bakınmaya çalış. Ayrıca kartın çip seti de önemli.

lspci
çıktısı yardımcı olmak isteyenlere fikir verecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

techmr

lspci çıktısı şu;

00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS690 Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Graphics Port 0)
00:12.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB600 Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI0)
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI1)
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI2)
00:13.3 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI3)
00:13.4 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI4)
00:13.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB600 IDE
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB600 PCI to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV410 [Radeon X700]
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Device 5e6f
02:07.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
02:0e.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
02:0f.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet (rev 10)

Ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, artık sadece ses sorunum var :)

emin_as

Bende digital tv kartı var, bu kartın analog girişinden yayın seyredeceğim zaman (digiturk baglı) aşagıdaki komutu kullanıyorum. hw:1,0 bende çalışıyor, sendeki parametreler farklı olabilir 0,1  - 1,0 - 1,1 - 2,1 vs denersin. Bunlar mixerden gelen bilgiler.

tvtime | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay - &

veya tvtime açıkken

arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay - &

techmr

Çözdüm! Süper oldu şimdi, hepinize teşekkür ederim :) Nasıl yaptığımı sizinkileri birleştirip toparlayarak anlatayım ileride lazım olursa birine kolaylık olsun;

sudo gedit /usr/local/bin/tv diyerek tv adlı bir belge açtım,

tvtime --device=/dev/video1 --frequencies=europe-cable --norm=PAL | arecord -D hw:1,0 -r 32000 -c 2 -f S16_LE | aplay - & yazdım,

sudo chmod +x /usr/local/bin/tv ile çalıştırma hakkı verdim.

Daha sonra Panel'e tvtime kısayolu ekledim, sağ tıklayıp özelliklerden komut kısmını tv şeklinde değiştirdim. Ve her şey çalıştı :)

heartsmagic

Geçmiş olsun @techmr. Konuyu toparlayıp tekrar anlattığın için teşekkürler. Başlığı kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.