Canon mf4150 düzgün çalışmıyor

Başlatan canrom1, 07 Temmuz 2009 - 12:51:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canrom1

Merhaba! Forumunuza bir arkadaş tavsiyesiyle üye oldum.
Kubuntu 9.04 ü kurduk. Canon resmi sitesinden indirdiğim mf4150 nin deb driver paketlerini kurdum. Openoffice veya başka bir program ile çıktı almak istediğim zaman yazıcı bazen 1 den çok kağıdı birden çıkartıyor ve hiçbir zaman işlemi bitirmiyor. Sürekli aynı sayfayı basıyor. Bir türlü bir çözüm bulamadım. Üstelik canon tarayıcıyısını devreye sokamıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum...

localhost

http://de.software.canon-europe.com/software/0031040.asp?model=   Linkte Ubuntu 8.4 icin Sürücüler yapilmis. Ubuntu 9.4 kullaniyorsaniz. Sistemdeki degisikliklerden dolayi bu sekilde bir hata vermis olabilir.  Indirdiginiz dosya icinde sources.X:X:X:.tar.gz seklinde bir 1 yada 2 dosya varsa sIKIstirilmis dosyalari acip kurulumu kendiniz deneyin.
Linux LPIC1 - MCSA

canrom1

Bahsettiğiniz gibi iki kalsörü ayrı bir klasöre açtım. Fakat forumdaki derleme işlemlerini okumama rağmen derlemeyi yapamadım. Termianl aracılığı ile cd komutunu kullanarak bu yeni açtığım klasöre giriyorum(iki klasör var ikisine de yapmayı denedim). ./configure yazdığım zaman

bash: ./configure: No such file or directory

hatasını alıyorum.

ironic

dosya konumuna uçbirimden gitmeniz gerek önce.

Eğer masaüstünde ise

cd Masaüstü/canon

canon yazan yere masaüstündeki dosyanın adını yazın.

raspacı

Alıntı yapılan: ironic - 07 Temmuz 2009 - 14:35:03
dosya konumuna uçbirimden gitmeniz gerek önce.

Eğer masaüstünde ise

cd Masaüstü/canon

canon yazan yere masaüstündeki dosyanın adını yazın.
veya içine girdiyseniz klasör içinde debian, rpm gibi farklı linux dağıtımlarına göre alternatifler olabilir. cd ile onların da içine girin.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

canrom1

Zaten terminalden tar.gz den çıkarttığım dosyaların içine giriyorum. Fakat dediğim hatayı alıyorum.

raspacı

İçine girdiğiniz klasör içinde alt klasörler var mı yoksa kurulum dosyaları mı var. deb uzantılı bir dosya varsa mesela çift tıklamayla kurabilirsiniz.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

canrom1

İçlerinde altklasörler var ama hiçbirinin içinde deb uzantılı bir dosya yok.

localhost

deb uzantili dosyalara bulasmayin. Siz dosyanin icindekilerinin bir görüntüsünü yada bana tam dosyanin download adresini verirseniz bakayim.
Linux LPIC1 - MCSA