[Çözüldü] Virtualbox kurulum sorunu

Başlatan keylog, 20 Haziran 2009 - 12:31:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keylog

ubuntu 9.04ümde daha önceden kurulu virtualbox-ose vardı. open source edition da usb destegi yok bildiginiz gibi, bu sebeple bu sürümü

sudo apt-get remove virtualbox-ose

komutu ile kaldırdım. Sonra virtualbox ın sitesinden kaynaklara virtualbox'ın adresinide ekledim. Sonra

sudo apt-get install virtualbox

yazarak kurulum yapmak istediğimde bilgilendirme olarak virtualbox yerine virtualbox-ose tercih edilerek kurulum yapılıyor falan gibi birşeyler yazıyor..
Bu tercih etme durumunu nasıl kaldırabiliriz?

hatta o bahsettiğim satır tam olarak şöyle:

Note, selecting virtualbox-ose instead of virtualbox

...

heartsmagic

1. Elle .deb paketi kullanabilirsin.
2. Tercih ediliyor deme nedeni virtualbox paketinin meta paket olması, onun da depodaki virtualbox-ose'yi işaret ediyor olmasıdır muhtemelen. Senin kurmak istediğinin ismi virtualbox-2.2 gibi bir şey olabilir. Depoları ekledikten sonra:

sudo aptitude update
sudo aptitude search virtualbox

ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

keylog

1- elle deb paketini tıklıyorum paket acılıyor ancak install diyince devamı acılmıyor hatta root passwordumu sorması gereken ekran gelmiyor...

2-v   virtualbox                      -                                           
i   virtualbox-ose                  - x86 virtualization solution - binaries   
p   virtualbox-ose-dbg              - x86 virtualization solution - debugging sy
p   virtualbox-ose-guest-source     - x86 virtualization solution - guest additi
p   virtualbox-ose-guest-utils      - x86 virtualization solution - guest utilit
i A virtualbox-ose-source           - x86 virtualization solution - kernel modul
v   virtualbox-source               -

heartsmagic

Öncelikle belirteyim ben hiç depolardan kurmadım. Sende görünen o ki depo eklemişsen bile ose olmayan sürüm burad görünmüyor. Ne yazık ki şu an kontrol etme imkânım da yok. Öncelikle kurulu olan virtualbox'ı sil:

sudo aptitude purge virtualbox-ose

Ardından indirdiğin virtualbox paketinin olduğu dizine git. Örneğin Masaüstü olsun:

cd ~/Masaüstü
sudo dpkg -i virtualbox*.deb
ile kurulumu dene. Çıkan hataya göre bir değerlendirme yapalım.

keylog

hocam hatayı sans eseri düzelttim ve kurdum baska bir baslıga esas sistemle ilgili olan hatayı yazıcam oradan yardımcı olursun insallah iyi günler...

heartsmagic

Şans eseri de olsa sorunun ne olduğunu bilirsek çok iyi olur. Böylece biraz daha tecrübe kazanmış oluruz.

keylog

konsoldan repoları ekleme komutunu yazıyordum sitede hazır var bikaç yerden işe yaramamış bi hata vermemesine rağmen; grafik arayüzden ekleyince düzeldi..