Python 2.6 dan 3.0 a geçiş

Başlatan yasin*, 22 Haziran 2009 - 11:27:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yasin*

Ubuntu 9.04 kullanıyorum, programlama öğrenmek amacıyla açık kaynak kodlu yazılım seçtim, biraz yeniyim bu konularda :) Sistemde python 2.6 kurulu olarak geldi, python 3 yükleyip 2.6 kaldırmaya kalkınca beraberinde birçok yazılımın da çalışamaz konuma geleceğini gördüm, vazgeçtim. Şu anda python 3 ve python 2.6 beraber bulunuyor, terminalden python yazınca 2.6 sürümü açılıyor, bunun 3 olmasını istiorum :) Bir de paket yöneticisinden python için için eklediğim bir çok python modulü python 2.6 içerisine yükleniyor, kurulum sırasında varsayılan dizini değiştiremiyorum.
Kısaca python 3 ü varsayılan python sürümü yapmak ve eklediğim modüllerin python 3 için yüklenmesini sağlamak istiorum :)

raspacı

Terminalde python3 yazarsanız 3 ile çalışırsınız. Yazdığınız programların ilk satırında ise python3 ün çalıştırması için:
#!/usr/bin/python3 satırını yazarsanız olur. Ubuntu python2.6 yı kullandığı için sakın onunla ilgili paketlere dokunmayın(silmeyin) sonra sisteminiz göçebilir! Denedim de biliyorum.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

yasin*

Alıntı yapılan: levi - 22 Haziran 2009 - 12:19:36
Terminalde python3 yazarsanız 3 ile çalışırsınız. Yazdığınız programların ilk satırında ise python3 ün çalıştırması için:
#!/usr/bin/python3 satırını yazarsanız olur. Ubuntu python2.6 yı kullandığı için sakın onunla ilgili paketlere dokunmayın(silmeyin) sonra sisteminiz göçebilir! Denedim de biliyorum.

python 3 ü açmak ve programları 3 ile açmak konusunda sıkıntım  yok. Yüklediğim modüller python 3 için yüklensin istiyorum. Mesela eklediğim pygame modülü python 2.6 ile çalışırken 3 ile çalışmıyor (modül bulanamadı hatası). Bunun için sys.path e yol eklemeden yani pygame paketi yüklenirken 3 için yüklenmesini nasıl sağlarım ? asıl sorunum bu şimdilik :(

raspacı

Ben de aynı sorunu python2.5 ile yaşamıştım. sqlite3 modülünü import  edemedim bir türlü ve sonunda sistemi çökerttim.  Sorununu yanlış anlamışım. Çözersen benim de haberim olsun  :) Bu arada niye 3 ile çalışıyorsun? 2.6 baya bir gider gibime geliyor.
http://www.istihza.com/blog/tag/python-3x  Bu makaleyi de okumanı öneririm.

yasin*

Şuan 2.x sürümü yaygın ama bir kaç yıl sonra ister istemez 3.x sürümlerine geçilecek, herkes 3x'e adapte olmaya çalışırken ben çoktan biliyo olucam :) Geleceğe yatırım gibi yani :)

raspacı

İyi bir fikir ama 3 için kaynak ingilizcede bile az. İngilizcen iyiyse devam et.