Ubuntu 9.04 ve Creative x-fi sürücü tanıma ayarlar problemi

Başlatan numberslevin, 24 Nisan 2009 - 13:30:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

numberslevin

yani diyorsunuz ki 5+1 ses almak imkansız bizim için ve linux için evet eskiden slax kullandım ses tanıtmak için bir sürü kodlar v.s ler vardı şimdi make ile hallettik bunada şükür bu kolay beklemiyordum açıkcası. ama yinede bir gelişme olursa buraya yazacam.

numberslevin

romanticking

Alıntı yapılan: numberslevin - 24 Nisan 2009 - 23:00:35
Sizdede bir gelişme olursa lütfen haberdar edin.
Tabiiki neden olmasın .Belki creative aklına esip yeni bir driver çıkarır da bizi bu dertten kurtarır diye ümitle bekliyoruz.

heartsmagic

5+1 konusunda gelişme olursa başlığı tekrar açarız. Ancak kapatmadan önce @romanticking senden bir şey rica edebilir miyim?
Bu yöntemi ayrı bir başlık olarak açsan ve kabaca anlatsan. Bizler de sabitlesek?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cyucel

Ben söylenilenleri yaptım ancak bir türlü ses alamadım. Nerede yanlış yaptım acaba?
I'm not a teacher: only a fellow-traveler of whom you asked the way.
I pointed ahead -- ahead of myself as well as you.

George Bernard Shaw

heartsmagic

Alıntı yapılan: cyucel - 25 Nisan 2009 - 15:56:20
Ben söylenilenleri yaptım ancak bir türlü ses alamadım. Nerede yanlış yaptım acaba?

Söylenenlerin hangisini yaptın?

cyucel

İlk olarak Creative'in sitesindeki Driver'ı yükledim, denedim ancak başarılı olamadım. Ondan sonra sizin vermiş olduğunuz linkteki OSS'i kurarak denedim ancak yine ses alamadım. Sanırım Creative X-Fi Xtreme Music ses kartıyla ses alamayan bir ben kaldım.

George Bernard Shaw

heartsmagic

Bağlantıları ben vermedim zira karta sahip değilim :)

Karta sahip arkadaşlar sana daha fazla yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. Ancak hemen belirteyim ki:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8652.msg106375.html#msg106375
burada söyleneni yapman için

sudo aptitude install build-essential

komutunu yürütmen lazım.

cyucel

OSS'i tekrar kurup, bilgisayarımı yeniden başlatınca ses aldım. Teşekkür ederim.

George Bernard Shaw

By_Mihni

Alıntı yapılan: cyucel - 25 Nisan 2009 - 16:12:25
OSS'i tekrar kurup, bilgisayarımı yeniden başlatınca ses aldım. Teşekkür ederim.
Geçimiş olsun :)

cyucel

Mutluluğum kısa sürdü. Ses problemim nüksetti! Neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım..

George Bernard Shaw

By_Mihni

Alıntı yapılan: cyucel - 25 Nisan 2009 - 16:51:14
Mutluluğum kısa sürdü. Ses problemim nüksetti! Neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım..
tekrar kurulum yapmaya denediniz mi ?

numberslevin

Burda ki arkadaşların sayesinde ses kartımı tanıttım tşk ederim hepinize tekrardan Fakat konuyu toparlasakda diğer yapamayan arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz ben konuya tam hakim olsam böyle bir konu hazırlarım dediğim konuya hakim değilim. Umarım en kısa zamanda hazırlanır.

By_Mihni

Alıntı yapılan: numberslevin - 25 Nisan 2009 - 18:00:11
Burda ki arkadaşların sayesinde ses kartımı tanıttım tşk ederim hepinize tekrardan Fakat konuyu toparlasakda diğer yapamayan arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz ben konuya tam hakim olsam böyle bir konu hazırlarım dediğim konuya hakim değilim. Umarım en kısa zamanda hazırlanır.
İstek üzerine :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8744.new.html#new

cyucel

Sürücüyü tekrar kurdum ve sesi sorunsuz bir şekilde aldım. Şimdi sistemimi yeniden başlatıp, tekrar deneyeceğim. Çözümün işe tamaen yaramasını ve nüksetmemesini ümit ediyorum. Bakalım, ne olacak. Sonucu paylaşacağım.

Bilgisayarımı yeniden başlatınca, ses ne yazık ki gidiyor. Bir türlü nedenini anlayamadım :(

George Bernard Shaw

numberslevin

Alıntı yapılan: By_Mihni - 25 Nisan 2009 - 18:16:53
Alıntı yapılan: numberslevin - 25 Nisan 2009 - 18:00:11
İstek üzerine :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8744.new.html#new

Tşk ederiz.

perfectly-nothing

Alıntı yapılan: romanticking - 24 Nisan 2009 - 21:22:37
Creative X-Fi xtreme music ses kartı kullanıyorum ve 9.04 ile gayet güzel ses alabiliyorum.Nasıl olduğuna gelince öncelikle şu adresten ses kartı modelimizi seçiyoruz
http://support.creative.com/Products/Products.aspx?catid=1
Sonrasında linux driverını indiriyoruz.Sonra indirdiğimiz dosyayı bir klasöre extract ediyoruz.Terminalden klasörün içine girerek
sudo make
sudo make install
komutlarını veriyoruz ve sonrasında gayet güzel ses alıyoruz.Sadece 5+1 sistemim olmasına rağmen kullanamıyorum bir tek bu konuda sıkıntı var.

Dostum teşekkür ederim. Büyük bir sorunumu hallettin.