Ubuntu açılış süresini optimize etmek?

Başlatan muhametsafak, 03 Nisan 2014 - 11:45:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhametsafak

Merhaba dizüstü bilgisayarımda Ubuntu 11.10 32 bit sürümünü kullanıyorum. Cihazımın donanımları şu şekilde;

Ram : 1GB DDR2 667Mhz,
İşlemci : İntel Core 2 CPU T5500 @ 1.66GHz × 2
HDD : 250GB

Şuan yaklaşık 1 saat kadar oldu yükleyeli, bilgisayarın açılışta siyah ekranınında geçirdiği 10 saniyeyi saymazsak ubuntunun tamamen hazır olması 28,37 saniye sürdü. Sizce bu süre iyi bir süremi yoksa fazla mı? Daha lamp yığını falan kurulmadı kurulacak,

Optimize için neler yapabilirim? Teşekkür Ederim.

matrax_41

Başlangıç uygulamaları adlı uygulamada kullanmadığın programları pasif hale getirebilirsin. Yalnız 11.10 sürümünü kurmuşsun ama destek süresi bitmiş bir sürüm 11.10. Onun yerine güncel bir lubuntu kurman daha doğru bir tercih olabilir.

muhametsafak

Hafta sonu 12.04.4 LTS surumune yukselticem. Ancak ram yetrlimi?

sem

Nisan ayı içerisinde 14.04 çıkacak. Onu beklemenizi tavsiye ederim. Sistem gereksinimlerine göre yeterli görünüyor ram miktarınız.

https://help.ubuntu.com/lts/installation-guide/i386/minimum-hardware-reqts.html
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

meda

Takas alanı 2 GB aşğı olmazsa bir de ekran kartı dahili değilde harici kart ise sorun olmaz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

muhametsafak

Dun gece 12.04 surumune gectim sanki daha stabil calisiyor gibi geldi bana. Gorsellik olarakda biraz iyilestirilmis. Acikcasi hosuma gitti bu surum. Nisan ayinda cikacak olan yeni surumun gelistirilip son halini almasi ne kadar surer?

sem

Nisan ayında son sürüm çıkacak zaten. Şu anda beta sürümlerini kullanabilirsiniz fakat krarlı sürüm bu ay çıkıyor olmalı. Yani 04/2014 tarişhinde (14.04)...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

muhametsafak

tlg

heartsmagic

Alıntı yapılan: muhametsafak - 04 Nisan 2014 - 11:29:28
Dun gece 12.04 surumune gectim sanki daha *kararlı calisiyor gibi geldi bana. Gorsellik olarakda biraz iyilestirilmis. Acikcasi hosuma gitti bu surum. Nisan ayinda cikacak olan yeni surumun gelistirilip son halini almasi ne kadar surer?

Ayrıca 12.04'ten 14.04'e doğrudan yükseltme yapılabilir. Fakat 11.10'dan gelen bir sistem ne kadar verimli olur bilemiyorum. Yükseltme işleminde sıkıntı çıkmazsa sistem güzel işleyebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.