8.04 ten 8.10 a güncelleme

Başlatan gokhanyildiz, 09 Haziran 2009 - 01:46:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokhanyildiz

Daha önceden 8.10 sürümünü cd den kurmaya kalktığımda başarısız olmuştum.Birçok kişi bu sorunu yaşamıştı fakat çözüm bulamamıştı.Sorun ise cd nin bazı testler yapıp bir türlü kurulum bölümüne geçmemesiydi.Şimdi 8.04 ten 8.10 a güncelleme yapıyorum.Daha önceden güncelleme yapmıştım fakat giriş ekranında klavye çalışmadığı için giriş yapamıyordum.Bu sorunu yaşayan birçok kişi var ve çözümü yok.Şimdi tekrar 8.10 a güncelleme yapıyorum ve aynı sorunu tekrar yaşarsam ne yapmalıyım? 9.04 ü indirip cd ye çektim fakat kuruluma geçerken boot ekranında yükleme çubuğu yarıya geldikten sonra herhangi bir ilerleme olmuyor.Bu yüzden 8.10 a güncelledikten sonra 9.04 e de güncellemeyi düşünüyorum.Sizce bu sağlıklı mı ve herhangi bir sorun yaşarmıyım.Asus f3sr notebook kullanıyorum.Bu marka notebook ta bu tarz sorun yaşayanlar var mı?

mustafa.tr

Doğrudan 9.04 kurmanızı tavsiye ederim. Ki bu kadar güncelleme yapana kadar da 9.04 imajı indirebilirsiniz.

gokhanyildiz

Alıntı Yap9.04 ü indirip cd ye çektim fakat kuruluma geçerken boot ekranında yükleme çubuğu yarıya geldikten sonra herhangi bir ilerleme olmuyor.Bu yüzden 8.10 a güncelledikten sonra 9.04 e de güncellemeyi düşünüyorum.

mustafa.tr

CD imajında bir sorun vardır ya da imajı CD'ye yazarken bir sorun olmuştur. Yoksa öyle bir şey olmaması gerekir.

heartsmagic

Nerede takıldığına bakabiliriz. Ctrl+Alt+F3-F1 ile nerede kalıyor diye göz atarsan daha iyi fikir yürütürüz. Eğer imkânın varsa bir de Alternate ISO'yu deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gokhanyildiz

hayır herhangi bir sorun yaşamadım.sürekli cd yazan biri olduğum için hatalı çekip çekmediğimin farkına varabiliyorum :) Bana göre herhangi bir donanımı desteklemediği için böyle oluyor.Ama asıl sorunum şimdi günceleme yapıyorum ve %50 deyim.güncelleme bittikten sonra klavye yi kullanamayacagim.Bunun çözümünü arıyorum.

heartsmagic

Şöyle kabaca bir baktım ancak bu modelle Jaunty arasında bir klavye sorunu göremedim.
Dediğim gibi 9.04 kurulumunu Alternate ISO ile deneyebilirsin ya da nerede takıldığını açıkladığım gibi anlamaya çalışabilirsin.

gokhanyildiz

@heartsmagic benim şuanda yapmakta olduğum 8.04'ten 8.10 a güncellemedir.8.10'a güncelleme yaptıktan sonra böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

bytan

Güncelleme bittikten sonra, eğer gdm ekranınızda klavyeniz çalışmazsa, makinayı recovery mode ile açıp klavyenin durumuna bakabilirsiniz. Ve klavye türünüz nedir? Kablosuz ya da usb ya da standart?

Eğer oluşursa kurtarma konsolu ile sorunu çözmeye çalışmak ne kadar faydalı olur bilmiyorum. Bu yüzden aklınızda alternate iso olmasında fayda var.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gokhanyildiz

şuanda 8.10 a güncellemeyi tamamlamak üzereyim.paketleri indirdi kuruluma geçti.2-3 dk sonra yeniden başlatacağım.Herhangi bir sorun olur diye giriş penceresinden şifreli girişi kaldırdım.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gokhanyildiz

8.10 un güncelleme paketleri kurulurken elektirikler kesildi dolayısıyla yarım kaldığı için çöktü :) zor da olsa şuanda 9.04 ü kurdum.Ama 8.10 u kurarken çökmesine sevindim çünkü 9.04 te bilgisayarımın aşırı derecede verimli çalıştığını gördüm ve daha önceki ses kartı tanıma sorunu ortadan kalktı yani sesi otomatik olarak tanıdı.Bu beni mutlu etti.Ama birçok kısım türkçe olmasına rağmen menüler vs ingilizce.Bu yüzden ekran kartını destekleyen driverı nereden seçeceğimi bulamadım.Önceden ati ekran kartını enable yapmak için bir yere giriyorduk onuda hatırlayamadım.Nereden yapabilirim?

heartsmagic

Menüleri Türkçe yapabilirsin. Acemiler için olan bölümdeki sabit başlıklarımızdan birinde gerekli yönlendirmeler mevcut.
ATI içinse bence öncelikle sabit ATI başlığına bakarak kartın için destek ne durumda bunu kontrol et.

gokhanyildiz

onları dilpaketlerini güncelle dediğim zaman hallettim.Ben yeni sürüm olduğu için tam türkçe değil zannetmiştim :) Ama asıl sorun ati de.Bu başlıkta sorunumu dile getirdim ama hala çözüm yok
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8716.msg122389.html#msg122389

heartsmagic

ATI'ye yabancıyım ne yazık ki şu anda. Sabit başlığımıza bakarak eğer kartın 8.10 altında sorunsuzca elle ATI sürücü kurulumu da deneyebilirsin.