32 bit pc ye 64 bit kurulum yapılırsa ne gibi sorunlar yaratır

Başlatan delphinone, 10 Haziran 2009 - 14:20:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delphinone

erginemr

32 bit PC'ye 64 bit işletim sistemi kuramazsınız. Kurulumda ya da Live CD takıldığında hata verecektir.

İşlemcinizin 64 bit'i destekleyip desteklemediğini görmek için:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4688.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4688.msg52072.html#msg52072

delphinone

ya bende aslında sistemin ne olduğunu tam olarakbilmiyorum.
ama şu işlemi yaptım bu çıktı.

stepping        : 2
cpu MHz         : 1200.000
cache size      : 1024 KB
physical id     : 0
siblings        : 2
core id         : 1
cpu cores       : 2
apicid          : 1
initial apicid  : 1
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 10
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good pni dtes64 monitor ds_cpl est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm
bogomips        : 3199.95
clflush size    : 64
cache_alignment : 64
address sizes   : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

Linuxman.

Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !

erginemr

Alıntı yapılan: Linuxman. - 10 Haziran 2009 - 14:48:56
Sistemin 64 bit.

+1

Ubuntu 64 bit kurabilirsiniz. Forumda artıları ve eksileri çok konuşuldu. Ama şahsen ben kurmanızı, en azından Live CD ile denemenizi öneririm.

delphinone

yani 32 biliyoruz 64 bitmiş.ben şundan sizleri rahatsız ettim.bende ubuntu 8.10 desktop edition cdsi var.dı.geçen yiğenim kurmak itedi ama cd dil seçeneğinden sonra gelen ekranda donuyordu.bende olmaya bişeyle uğarşmayı severim.forumdaki bazı yazılardacd kaynaklı sorunlar olabileceğini okumuştum.flash diske kurdum ubuntuda hata verdi.windowsu 40gblik alana tekrar kurdumve ubuntuyu falsah diskten kurdum ve güncellemelri yaptım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 13:55:09

elimdeki cd 64 bitmidir.8.10

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 14:56:35

verdiğinz bilgiler için çok teşekkür ederim.bu hafat bir komşumuda linuxa çevireceğim.ancak onun pccci biraz ufak 20 gb bir hddsivar.buna hangisi uygun olur

Linuxman.

Alıntı yapılan: delphinone - 10 Haziran 2009 - 14:53:31
yani 32 biliyoruz 64 bitmiş.ben şundan sizleri rahatsız ettim.bende ubuntu 8.10 desktop edition cdsi var.dı.geçen yiğenim kurmak itedi ama cd dil seçeneğinden sonra gelen ekranda donuyordu.bende olmaya bişeyle uğarşmayı severim.forumdaki bazı yazılardacd kaynaklı sorunlar olabileceğini okumuştum.flash diske kurdum ubuntuda hata verdi.windowsu 40gblik alana tekrar kurdumve ubuntuyu falsah diskten kurdum ve güncellemelri yaptım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 13:55:09

elimdeki cd 64 bitmidir.8.10

Az önce bu soruyu bende sormuştum.Sağolsun @erginemr  nasıl öğrenebileceğimi anlattı.
Konsola : uname -a komutunu ver bakalım.Eğer  i686 çıktısını veriyorsa 32 bittir.
x86_64 çıktısını veriyorsa,64 bittir.
Forever Linux....

Linuxman.

Forever Linux....

delphinone

bir şey daha sorayım.ramin 2 gb olması gerekli diye bir şey duydum bu doğrumu

EnziM

Hayır gerekmez bendede 64 bit ubuntu kurulu ve ram 2 gb. Ben daha 750 mb harcadığını göremedim

kaansef

peki 64 bit sisteme 32 bit kursak çalışırm?Çalışsada sorun çıkarırmı?
# 28065

EnziM

Bir sorun olmaz sendeki işlemci 32 Bit ve 64 Bit destekliyor