Videoların Sesini Düzenleme

Başlatan XRumer, 08 Haziran 2009 - 01:16:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

internetten indirdiğim bir videoda ses sadece sağ taraftan geliyor. Bir converter ile ses ayarını mono yapıp dönüştürdüğümde ise ses yok oluyor. Bu videonun ses sorununu düzeltmemi sağlayacak bir yazılım var mı?

xwes

Ilk akla gelen audacity. Depoda var.

XRumer

audacityi daha önce bir şarkıyı kısaltmak için kullanmıştım
ama audacityde sorun şu:
bir ses dosyası değil vir video dosyasından bahsediyorum ben, yani audacityde bu mümkün mü?
ayrıca bu programda yapılan değişiklikleri proje dosyası olarak kaydediyor her hangi bir ses veya video formatı olarak değil bu sorunu nasıl halledeceğim.

erginemr

Ses dosyası olarak kaydedebilmek için menüdeki "Export as..." seçeneğini kullanmalısınız.

Ama haklısınız, Audacity sadece ses dosyalarını işliyor. Ses ve videoyu "splitter" tarzı programlarla ayırma işlemleri var ama uzun iş. Bence şansınızı bir de video dosyalarını da işleyebilen "avidemux"la deneyin. Bu programla ses ve videoyu seçtiğiniz başka formatlara dönüştürebiliyorsunuz.

xwes

O halde kdenlive ya da cinelerra'yi deneyin. Kusura bakmayin videodan bahsettiginizi gozden kaçirmişim. Bence once kdenlive'i kurun ve ses ve videoyu birbirinden ayirmadan bu sorunu duzeltmenin bir yolunu arayin. eger bulamazsaniz o zaman ses ve videoyu birbirinden ayirarark yaparsiniz. Ses ve videoyu ayirmak için kdenlive, cinelerra ya da avidemux'u kullanabilirsiniz. Ya da direkt winff ile videoyu sese donuştururseniz de ayirmiş olursunuz. Daha sonra elde etmiş oldugunuz ses dosyasini audacity ile duzeltmeye çalişin. Duzelttikten sonra yine kadenlive gibi bir programla ses ve videoyu ustuste bindirin.