[Çözüldü] Ndiswrapper Kurulum Sorunu

Başlatan CodErode, 04 Haziran 2009 - 19:48:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Arkadaşlar ubuntumu bu sefer daha güzel bir kurulumla tamamladım. ayrı bir bölüme kurdum. Airties Wus300 tanıtımı için ndiswrapper kuruyordum fakat 3 paketden 2 tanesi yüklendi ama diğer paketde hata verdi.

Kurduklarım:
ndiswrapper-common_1.50-1ubuntu1_all.deb
ndiswrapper-utils-1.9_1.50-1ubuntu1_i386.deb

Hata veren dosya:
ndisgtk_0.6-0ubuntu1_all.deb

Verdiği hata:
Error: Dependency is not satisfiable ndiswrapper-utils

Arkadaşlar hata verne dosya niye hata verdi anlamadım. Sizlerden ricam kurmam gereken bu son paketin sağlam olanının download linkini verebilirmisiniz?

Ve son olarak bir daha kurulum yapcağım zaman yine baştan kurulummu yapcam yoksa bu hata veren dosyayı kurunca tam kurulum yapmış olcakmıyım?

{Daha önce linux kullanmadım. Arkadaşlardan ricam basit düzeyde anlatırsa sevinirim.}

ironic

Depodaki ile sizdeki sürümler farklı galiba. Bağımlılık hatası veriyor.  Yükleyeceğiniz tüm paketler depoda mevcut. Yüklediklerinizi synaptic den kaldırın. Daha sonra da "ndiswrapper" diye aratınca tüm gerekli paketler listeleniyor.

CodErode

Öncelikle tşkler.

Depoya nasıl ulaşabilirim? Ubuntuda internet yok onun için windowsda indirip flash belleğe atıp kullanacam..

Ubuntu kurulumu ile mi geliyor ndiswrapper?

ironic

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz. Kontrol ettim bunlardan başka bağımlılık gözükmüyor.

Depo için; Sistem>>Yönetim >> Synaptic paket yöneticisi

Uçbirimden kaldırmak için;

sudo apt-get remove ndiswrapper-common ndiswrapper-utils-1.9

Alıntı Yap
http://packages.ubuntu.com/jaunty/ndiswrapper-common
http://packages.ubuntu.com/jaunty/ndiswrapper-utils-1.9
http://packages.ubuntu.com/jaunty/ndisgtk

Son olarak sisteminizi belirtmemişsiniz. Bu paketler Jaunty(9.04) için.

CodErode

Tşk ederim benimde sistemim 9.04

Downloadı tamamladım.

Yalnız şu kısmı anlamadım. Eksik yüklemiş olduğum ndiswrapperı tamamen kaldırmak için dediğiniz kodu yazıyorum? Yanlış anlamamışımdır umarım?

ironic

Alıntı yapılan: CodErode - 04 Haziran 2009 - 20:19:50
Tşk ederim benimde sistemim 9.04

Downloadı tamamladım.

Yalnız şu kısmı anlamadım. Eksik yüklemiş olduğum ndiswrapperı tamamen kaldırmak için dediğiniz kodu yazıyorum? Yanlış anlamamışımdır umarım?

Evet, kurduklarınızı kaldırın. Çünkü verdiğim adreste sizdekilerden daha güncel sürüm mevcut.  Üstüne de kurabilirsiniz fakat her zaman bu durum olmaz. En sağlıklısı kaldırmak.  ;)  

CodErode

Çok teşekkür ederim sonucu bildirecem.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Haziran 2009 - 21:00:01

Tmmdır kurulum tmmdır. Çok sağol. Birde airties wus-300 usb aygıtını tanıtabilirsem değmeyin keyfime :D

heartsmagic

Ndiswrapper ile ilgili sorun çözüldüğünden dolayı başlığı kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.