Yazıcı ayarları?

Başlatan fersad, 04 Haziran 2008 - 15:46:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fersad

Selamlar
Yazıcı driverlarını bir şekilde bulabiliriz. Ancak benim karşılaştığım sorun daha başka. Bir cevap bulamadım. Ubuntu "Yönetim/yazdırma" ayarlarına girmeye teşebbüs ettiğimde pencere açılır gibi yapıyor ve tekrar kapanıyor. Yazıcı ayarlarına ulaşaşamıyorum. Uç birime kod yazarak ulaşabildim. Yine de mevcut yazıcıları kaldıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan aydınlatsın lütfen.

heartsmagic

Eğer orası işe yaramadıysa Firefox'u açıp http://localhost:631/ yazdıktan sonra CUPS ara biriminde deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

baran

Arkadaşlar, bu, çeviri hatalarından kaynaklanan bir sorun. Bir önceki sürümde (Gutsy) de böyle bir sorun vardı. O sürümde de kısıtlanmış sürücü yöneticisi açılmıyordu. Bir satırı çevirirken atlanan bir ayrınt, yazılımın çökmesine neden oluyordu. Şöyle ki; "$MB" Boş alan yerine $MB" Boş alan  şeklinde bir çeviride yazılım çöküyordu. İşte o satırı ya da satırları bulmamız gerekli "yazdırma" (printing) çevirisinde.

erginemr

fersad,

Eğer sorun baran'ın söylediği gibiyse, Gnome menüyü sağ tuşla tıklayıp düzenleyerek, "Yönetim / Yazdırma" kısayolunun komut satırının önüne "env LC_CTYPE="en_US.UTF8" yazıp kapatmak sorunu çözebilir.

Bunu bir deneyebilir misiniz?

baran

Öyle yaparak çalıştıramadım ama açılışta sistem dilini İngilizce seçtiğinizde yazdırma pek güzel çalışıyor.
Çeviri yaparken biraz dikkat etsek bunlar olmayacak işte... 

erginemr

baran,

Son olarak şunu dener misiniz: "env LANG="en_US.UTF8 program_ismi"

Bu şekilde, sistem dili Türkçe bile olsa, yüklenen program bağımsız olarak İngilizce ara yüzle çalışıyor olmalı.

yeniceri

gnome menüye nasıl ulaşıyoruz aynı sorunu bende yaşıyorum ingilizce yapınca dili düzeliyor ama dili bilmediğimiz icin ilerleyemiyoruz ben nrg marka tcp ıp yazıcı eklemek istiyorum yazıcı ekleme bölümünde yazıcıyı görüyorum ilerliyorum ama sonra yazıcı markalarının listesi geliyor fakat benim yazıcım bu listede yok ve windows yazıcısı neler yapabilirim

aycan

Arkadaşlar yukarıdakileri denedim ama 8.04 de hiç bir işe yaramadı. Konuyu araştırıken şöyle bir komut buldum. Aşağıdaki komutla sistem dilini değiştirmeden sorunsuz bir şekilde yazıcı yapılandırma sihirbazı açılıyor.

Komut satırına;

LC_ALL=C system-config-printer