Disk Bölümleme

Başlatan para vida, 23 Mayıs 2009 - 01:50:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

para vida

Arkadaşlar ubuntu'yu tekrar kuruyorum. Sanırım disk bölümlendirme "error 18" sorununu çözecekmiş. Yalnız bana burada çok acil yardımcı olur musunuz?

şu an kurulum ekranında disk için bölüm hazırlamamı söylüyor. Kısaca ekranı buraya aktarayım:

aygıt:/dev/sda1 tip: ext3    bağlantı noktası: / Boyut: 79053 Kullanılan: 3424
aygır:dev/sta5   tip: swap   bağlantı noktası:   Boyut:  945   Kullanılan: 0

ne yapayım? tavsiyenizi çok acil yazarsanız çok çok sevinirim.

btermeli

Sda1 kısımına tıklayıp "Yeni Bölüm Oluştur" demen yeterli. Sonra bölümün disk biçimini belirtip, ubuntu'nun kurulacağı yeri seçip devam edeceksin.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

para vida

peki, sence ne kadar yer seçmeliyim ve nasıl kullanılacağı bölümüne ve bağlantı noktası bölümüne ne yazmalıyım?

btermeli

Ubuntu kuracağın bölüme "/" işaretlemelisin, diğer bölümü de yedekleme amacıyla kullanacaksan NTFS seçip birşey işaretlemeden yüklemeye geçebilirsin.

NOT: Bunları diğer mesajında sabit diskinde kurulu herhangi bir sistem veya dosya olmadığını kabul ederek söylüyorum. Eğer sisteminde kaybedeceğin dosya varsa bu işlemi yapmadan önce yedekleni öneririm.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

heartsmagic

Yedek alma konusuna katılarak ne kadar yer sorusuna cevap vereyim. Eğer Linux kurulu bölüme büyük oyunlar kurmayacaksan 15GB yeterli olur. Her türlü yedek dosyalarını veya mp3, filmlerini ayırdığın diğer bölümde saklayabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.