Ubuntu - aMSN

Başlatan uAubuntu, 19 Mayıs 2009 - 22:29:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tutunamayan

Forumun bir yerlerinde daha bahsi geçmişti ve gözüme takılmıştı. O zamanlar sık kullanılanlara eklemiştim. Günlük hazırlanan Ubuntu imajları var. Hem CD ve hem de DVD olarak. Ubuntu Günlük İmaj adresine bir göz atabilirsin @sessizce...
Ubuntu-TR Wiki | Ubuntu-TR Wiki'ye Madde Nasıl Eklenir? | Ubuntu-TR Wiki Nasıl Belgeleri | [url=http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7

agritux

karmic-dvd-i386.iso    diye geçiyor. İşin ilginç yanı pre order dan baktım ama ordan dvd isteyemiyoruz
teşekkürler @tutunamayan

heartsmagic

Alıntı yapılan: sessizce - 20 Mayıs 2009 - 02:58:25
removede 1 autoremovede 12 paket kaldırılıyor sanırım

@Kirmizi fark bu :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

Dün bir deneme yaptım. "sudo aptitude purge remove" ile kaldırma yapınca  "autoremove" a ihtiyaç kalmadı.

uAubuntu

çevrim dışı yazma sorunu tamam da ..

domain uzantılı adresler neden eklenmior ..

örnek@siteadı.com  gibi ..

aynshtein

Eklenmiyor derken kastın ne? Listeye var olan kullanıcıları mı eklemeye çalışıyorsun yoksa isim@alanadi.com şeklinde oturum açmaya mı çalışıyorsun?
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

uAubuntu

Hayır arkadaş listesine bağlantı olarak eklenmiyor diyorum.Normal msndeki adıyla KİŞİ EKLE'den kişi olarak eklenmiyor.

aynshtein

Amsn'de kişiler "anında" eklenmiyor. Kişiyi ekledikten sonra kişinin çevrimiçi olmasını beklemeniz gerekiyor.. Bu arada, denemek isterseniz, Windows Live adresim onur (AT) gozupek.com Listesine ekleyip deneyebilirsiniz...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

bytan

Konu pek bir eğlenceliymiş. Amsn ile başlayıp cd/dvd kalıpları, oradan apt-get/aptitude bilgileri tekrar cd/dvd ve son olarak tekrar amsn. :)

Ben komutları ve parametrelerini okumak istiyorum diyen olursa:

man apt-get
man aptitude
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

localhost

Ben apt-get remove mplayer demedimki, siz yanlis anladiniz.

sudo apt-get autoremove mplayer
0 upgraded, 0 newly installed, 12 to remove and 100 not upgraded

sudo aptitude remove mplayer
0 packages upgraded, 0 newly installed, 12 to remove and 100 not upgraded.

Sizin dediginiz yer burasi;

sudo apt-get remove mplayer

0 upgraded, 0 newly installed, 1 to remove and 100 not upgraded.

Yoksa benmi konuyu yanlis anliyorum ?
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

@bytan :D Söylediğin gibi oldu, kolay kolay da ayıramayacak gibiyiz konuları. Arkadaşlardan özür dilemiş olalım bu durumda.

@Kirmizi, autoremove zaten iş görüyor. apt-get'teki ilginçlik remove. Aslında autoremove'un amacı gerekli olmayan bağımlılıkları kaldırmak. Ancak paket ismi ile kullanınca o paketi de kaldırıyor. Haliyle yanındaki bağımlılıkları da kaldırıyor. Zaten olması gereken bu, neden remove hâlâ kendisinden isteneni vermiyor? Bilerek yapıldığı aşikar, bir ihtimal bağımlılıkları tutmak isteyenler için düşünülmüş olabilir. 

@ironic, purge'den sonra sanırım remove'a gerek yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.