ubuntu yükledikten sonra windows u bi daha kuramadım.

Başlatan onr.krgz, 17 Mayıs 2009 - 14:16:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onr.krgz

arkadaşlar vista yüklü bir laptop kullanıyordum. Ubuntu 8.10 cd si ile ubuntu kurulumu yaptım. Ubuntu yu HDD' nin tamamına kurmuşşum. Dolayısıyla vista da silindi. Şimdi vista yada xp yükleyemiyorum. HDD nin ntfs formatında olması gerekiyormuş. Ne yapcağımı anlamadım. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden sağ olun.

foma

Ubuntu'da gparted yazılımını kullanabilirsin. Forumda da birçok başlık var bu konuda. Sudo dergisinin 1. sayısında da disk biçimlendirme ve gparted ile ilgili yazılar var.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

localhost

Ubuntu tüm HDD yi tek bir bölüm yapip bicimlendirdiyse Gparted ile yapabilirsin. Benim tavsiyem windowsta kullanmak istiyorsan. HDD leri ilk önce Windowstan bölümle. ubuntu icin bir bölüm ayir. Windows`u kur. Ardindan ubuntu yu kur.
Gparted ile bölüp Windows kurarsaniz grub silenecegi icin bu sefer grubla ugrasmak zorunda kalirsiniz. Yeni kurulumlarla Ubuntu kurulum tecrübesi edinmis olursunuz :)
Linux LPIC1 - MCSA

onr.krgz

Cevaplar için çok sağolun. İnşallah yapabilirim.