Ubuntu Kurulumu Bir Çok Soru

Başlatan demirock, 11 Mayıs 2009 - 21:28:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demirock

sistemime ubuntu kurmak istiyorum fakat bir çok konuya tam hakim olmadığımdan dolayı bi çok problemle karşılaştım nette forumlarda baya dolaştım ama kafam dahada karıştı burda adım adım yardım alabileceğimi düşündüm...

1- ubuntu iso dosyasısını nero son sürümünde nasıl cd ye yazdıracağım hakkında bilgi bulamadım hep eski versiyonları için bilgiler buldum...bilgisi olan varsa beni yönlendirirse çok sevinirim
2- bilgisayarımda sadece C: hard diski var ve ben bunu ikiye bölmek için partition magic programını indirdim fakat böleceğim kısmı ne olarak yapılandırmam gerekli ? NTFS FAT vb ??
3- Aynı anda xp de kullanmak istiyorum ikisinide aynı anda kullanabilirmiyim ? windowsun performansını düşürür mü ?
4- hadi ubuntuyu kurabildim diyelim inter Atom işlemcili notebook için driverları bulabilirmiyim ne gibi sorunlarla karşılaşırım ?

dahasıda var ama şimdilik bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Teşekkürler...

garafatma

Sorularının yanıtları için, forumun "Acemiler için" ksımını incelemeni öneririm. Sorularının hepsi orada mevcut.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Tutunamayan

Ubuntu-TR Wiki | Ubuntu-TR Wiki'ye Madde Nasıl Eklenir? | Ubuntu-TR Wiki Nasıl Belgeleri | [url=http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7

heartsmagic

Arkadaşların söylediği üzere forumda aslında yeterince başlık var. Fakat ilk cümlendeki bıkkınılığın giderilmesi adına kabaca cevap vermek istiyorum.

1. Kalıp, imaj vs. olarak yazdırman lazım Nero ile. Menülerde gezinirsen aradığını bulabilirsin. Fakat bunun en kolay yolu ISO'ya sağ tıklayıp "Nero ile yazdır" gibi bir şeyi kullanman olabilir. Gerisini Nero'nun halledeceğini düşünüyorum.

2. PM lisanssız ise sorunlara yol açabiliyor, öncelikle bunu söylemek istiyorum. Ubuntu üzerinden Gparted programı ile bu istediğini yapabilirsin. Ancak PM ile yapacaksan C: bölümünü ufalt ve en az 15 GB yer ayır. Herhangi bir şekilde biçimlemene gerek yok. Ubuntu kurulumu esnasında bu işi yapabilirsin. Wikimizdeki kurulum belgesinden kendine örnek çıkartıp kök ve takas alanı oluşturacaksın bu ayırdığın bölümden. Windows kurulu alana dokunmadıktan sonra sorun olmaz. Bölümleme için "elle bölümleme" seçeneğini kullan.

3. Kullanırsın. Performans düşürmez zira Windows'la hiç alakası olmaz Ubuntu'un.

4. Bunu ne yazık ki donanımını görmeden cevaplayamayız. Ancak forumda bu tip netbook kullanan arkadaşlar mevcut ve Ubuntu ile gördüğüm kadarıyla iyi anlaşıyorlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.