Ubuntu domain üye+remote desktop+yazıcı yönlendirme

Başlatan Excalibur, 06 Mayıs 2009 - 15:18:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Excalibur

Selam arkadaşlar,

Ubuntu 9.04 kurdum ve Sambayı install ettim. 2003 AD yapılı servere domaine giriş yapsın istiyorum. Bu makineyi thin client olarak yapılandırmak istediğimden; sadece uzak masaüstüne girecek ve belgelerini de kendi yazıcısından çıktı alacak.

Ubuntu 9.04'de Samsung ML1610'u otomatik tanıdı, kendinden çıktı alıyor. Ama uzak masaüstünden nasıl çıktı alacak. Bu yazıcıyı nasıl göstertebilirim ?

Malik

Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

Excalibur

Ubuntu'dan Windows 2003 servera terminal arayüzüyle bağlanacak.

Malik

Alıntı YapUBUNTU - WINDOWS

İlk olarak Ubuntu-Windows arasındaki uzak masaüstü bağlantısı ayarlarını anlatacağım:

1) Windows işletim sistemine "Uzak Masaüstü Bağlantısı" yapmak için Windows'ta bazı ayarlamalar yapmamız gerekiyor. Sırasıyla ilk olarak hangi oturuma bağlanacak isek, o oturuma şifre koymamız gerekiyor. (Windows'ta Uzak Bağlantı için şifre şart.) PC açıldıığı zaman sizden bu şifreyi isteyecek. Bu işlemi denetim masası kullanıcı hesapları penceresinden yapabilirsiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra; "Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Sistem > Uzak" sekmesini açın. Burada karşınızdaki her 2 kutucuğa bir işaret koyun. Ardından; "Uzak Kullanıcıları Seç > Ekle > Gelişmiş > Şimdi Bul" diyalog kutusunu açın. Buradan uzaktan hangi kullanıcıya bağlanacaksanız bu kullanıcıyı seçin. Ve tamam deyip tüm menülerden çıkın:

Şu an bu bilgisayara uzaktan bağlanacak kullanıcıları belirledik. Bu ayarlar ile yerel (local) ağdan "Remote Desktop" erişimi yapılır duruma geldi. Başka bir yerden bu PC'ye bağlanmak isterseniz modemde 3389 port'unu açıp bilgisayarın IP adresine yönlendirmeniz gerekir. Şunuda ekleyeyim: Uzaktan windows işletim sistemine bağlandığınızda Windows ekranı kilitlenir; karşınıza Ctrl+Alt+Delete tuşlarına basmanızı belkleyen ekran gelir, bilgisayarı uzaktan bağlanan kullanıcı ele alır.

2) Şimdi Windows'taki ayarlar bitti, gelelim Ubuntu'da ne yapacağımıza... Forumda üstatlarımız gerekli şekilde anlatmış ama ben tekrarlayacağım. "Uygulamalar > İnternet > Terminal Sunucu Bağlantısı" uygulamasını başlatıyoruz ve aşagıdaki ayarların yapıyoruz:

Buradan bilgisayarınızın IP adresini (88.xx.xx.xx:3389), bilgisayarınızın kullanıcı adı ve oturum açtığınız şifrenizi ve diğer ayarları, görüntü sekmesinden ise uzaktan bağlandığınızda ekran çözünürlüğü ile ilgili seçenekleri, vs. ayarlayabilirsiniz.

3) Nihayet, şekildeki gibi Windows'a uzak masaüstü bağlantımız gerçekleşecektir:

Hiç denemedim ama masaüstüne bağlandıktan sonra server a da bağlanabilirsiniz diye düşünüyorum. Dolayısıyla çıktı da alabilirsiniz herhalde. Tam emin değilim ama denemek de fayda var.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.