yükleme hatası

Başlatan tuncaydalklc, 10 Mayıs 2009 - 20:33:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tuncaydalklc

slm
bilgisayarımda ubuntu 9.04 yüklü
flash player ve java yüklemek için forum bölümünüzden bahsettiğim programlarla ilgili olarak uçbirim ile  bazı yüklemeler yapmaya çalıştım.hem flash playeri hemde javayı kuramadığım gibi hata vermeyede başladı.
ekran görüntüsünde olduğu gibi ne yapabililirim. saygılar
file:///home/tuncay/Masa%C3%BCst%C3%BC/Ekran%20G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC.png

agritux

Nasıl kurmaya çalıştınız flash player ve javayı???

şu kodu girer misiniz

sudo apt-get install sun-java6-jre ubuntu-restricted-extras

tuncaydalklc

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem. hatamesajı veriyor

ebubekirs

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

tuncaydalklc

güncellemeleride yüklemeye kalktığımda aşağıdaki gibi hata vermeye başladı
(Başka bir paket yönetim uygulaması açık olabilir (apt-get veya aptitute gibi). Lütfen ilk önce bu uygulamayı kapatın.)

localhost

Alıntı yapılan: tuncaydalklc - 10 Mayıs 2009 - 22:19:52
güncellemeleride yüklemeye kalktığımda aşağıdaki gibi hata vermeye başladı
(Başka bir paket yönetim uygulaması açık olabilir (apt-get veya aptitute gibi). Lütfen ilk önce bu uygulamayı kapatın.)
Size sorunun ne oldugunu yazmis. Siz paketlerle ugrasirken, baska programlari acik birakmissiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

Tutunamayan

Arkadaşlar küçük bir bilgi: Son denemelerim sonucunda anladığım kadarı ile ubuntu-restricted-extras paketine Java'nın tamamını eklemişler sanırım. Zira eskiden Frostwire yüklemek istediğimde ubuntu-restricted-extras paketi yüklü olmasına rağmen yine de Java'yı ayrıca istiyordu. Artık istemiyor. ubuntu-restricted-extras paketi Java için de yeterli. Zaten ubuntu-restricted-extras paketi kurulumu sonunda Java Sözleşme Onayı istemeye başladı...
Ubuntu-TR Wiki | Ubuntu-TR Wiki'ye Madde Nasıl Eklenir? | Ubuntu-TR Wiki Nasıl Belgeleri | [url=http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7

heartsmagic

@Tutunamayan bana eskiden de ubuntu-restricted-extras yetiyordu Frostwire için. Sende bir sıkıntı olmuş olabilir mi yükleyemediğin zaman?

@tuncaydalklc, sorularını sormadan önce forumda ararsan emin ol daha önce cevaplanmış olduklarını göreceksin. Ancak cevaplanmayan varsa da seve seve cevaplarız. Bu arada foruma nasıl resim göndermeye çalışıyorsun? Ben resim falan göremiyorum, sadece bilgisayarındaki resmin yolunu görüyorum.

Not: Konuyu da uygun bölüme taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tutunamayan

O zaman bende bir sorun varmış @heartsmagic ya da artık yavaş yavaş acemiliğimi üzerimden atıp, her aklıma gelen paketi kurmaktan vazgeçip, önce programı deneyip, çalışmıyor ya da kurulmuyorsa, hangi bağımlılıklara ihtiyacı olduğunu araştırmayı öğrendim... :)
Ubuntu-TR Wiki | Ubuntu-TR Wiki'ye Madde Nasıl Eklenir? | Ubuntu-TR Wiki Nasıl Belgeleri | [url=http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Acemiler_i%C3%A7

heartsmagic

Doğru yoldasın @Tutunamayan, her zaman olduğu gibi :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.