hoparlörden ses geliyor fakat kulaklıktan ses alamıyorum..

Başlatan _fatih_, 01 Mayıs 2009 - 03:29:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_fatih_

Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 04) 
kartımın bilgileri bunlar dediğim gibi hoparlörden ses geliyor fakat kulaklık takmama rağmen ses alamıyorum çıkışta bir problem var sanırım . ubuntu yu yeni kullanan bir kişi olduğumu göz önünde bulundurup ona göre yardımcı olursanız çok sevinirim ...

HAL9000

Benim kart; Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03), sana uyar mı bilmiyorum ama, forumda yazdığım bir çözüm mevcut;

Jaunty 9.04 için;

Alıntı YapJaunty'yi yükledikten sonra farkına vardığım ilk can sıkan sorun, sesle ilgiliydi. Makinenin ilgili girişine kulaklık taktığımda kulaklığa ses gelmediğini gördüm. Laptopun hoparlörlerinden ses gelirken, kulaklıklardan ses alınamamaktaydı. Bu sorunu çözmek için, bu forumda arama özelliğini kullanarak araştırma yaptım. Sorunla ilgili çözüme ulaştım. Sorun şu şekilde çözülebiliyor:

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

komutunu vererek, alsa-base dosyasına ulaşıyoruz.  Dosya içinde en son satıra gelerek

options snd-hda-intel model=targa-dig

tanımlamasını ekliyoruz. (Sistem doğru şekilde targa-dig tanımlamasına göre çalışıyor.)

alsa-base.conf dosyasını kaydedip, sistemi yeniden başlattığınızda, sorunsuz bir biçimde (kulaklığı takınca kulaklıktan (hoparlör sesi kesilir), kulaklığı çıkartınca hoparlörden ses alabilme) sistemin çalıştığını göreceksiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6004.msg69211.html#msg69211
HAL9000 system standby