Kurulum sorunu

Başlatan inteus, 24 Nisan 2009 - 18:23:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

inteus

ubuntu cd sini taktiktan sonra dil seciyorum ardindan siyah ekranda error blockted yazilari geliyor ubuntu kurulmuyor ne yapabilirm? 8.40 denedim 8.10 da da aynisi oluyor

aenesias

MD5sum kontrolu yaptin mi ? CD leri download yardimcisi ile veya torrentle indirmissen bozulma olmus olabilir ...

inteus

md5 kontrolunu bilmiyorum ama cd orjinal indirdigim de de ayni hatayi verdi

aenesias

Buyuk dosyalar indirme sirasinda bozulabiliyorlar. Eger indirdigin Ubuntu cd sinin iso dosyasi hala duruyorsa VEri kaybi olup
olmadigini kontrol edebilirsin.

surdan
http://www.nullriver.com/products/winmd5sum
Windows icin indirdikten sonra kurup, iso dosyasini sag tiklayip winmd5sum gonder
sonra da cikan numaralari burdakilerle karsilastir
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes

Anlatimin tamami icin  https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM

inteus

yanliz bendeki orjinal cd ile de aynisi oluyor?universiteden aldim o cd yi ubuntu 8.40 cd si?install windows inside dedigimde yuklerken hata veriyor bootla calistirdigimdada siyah ekranda file read blocked error yaziyor 200 den 450 kadar devam etti sonra ben kapattim ?

inteus

the download was interrupted with the error hatasi aliyorm,inside the windows install yaparken

aenesias

Benim aklima cd nin hatali olmasindan baska birsey gelmiyor. O dedigimi yine de deneyebilirsin. Windows tayken ashampoo nero veya hangi cd/dvd yazdirma aracini kullaniosan. Ubuntu cd sinin iso kalibini cikartip kontol edebilirsin. Sayet baska cdlerle de denedim olmuo diyorsan, o konuda burda ustadlar var onlar yardimci olmaya calisaklardir eminim benden bu kadar :D

By_Mihni

Bende de orjinal cd mevcut onla kurulum yaparken ben alıyorum aynı hataları ikinci üçüncü denememde olumlu sonuç alıyorum büyük bir ihtimal iso dosyasından kaynaklanıyor. (bence)

bytan

Yapılabilecek iki kontrol var:

1- Md5sum kontrolü
2- Düşük hızla cd yazımı.

Söylediğin hatalar I/O hatası gibi görünüyor. Resim çekebilirsen daha iyi olur bizler için.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

inteus

evet I/O hatalarıydı :S

bytan

Düşük hızla yazmayı deneyebilirsin. Mesela 4 veya 8x gibi.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

aenesias

Ubuntu cd sini boot ettikten sonra cd yi hatalar icin denetle diye bir secenek olmasi lasim yanlis hatirlamiyorsam. en kolayini unutmusum :D

localhost

Alıntı yapılan: bytan - 24 Nisan 2009 - 19:57:25
Yapılabilecek iki kontrol var:

1- Md5sum kontrolü
2- Düşük hızla cd yazımı.

Söylediğin hatalar I/O hatası gibi görünüyor. Resim çekebilirsen daha iyi olur bizler için.
Ekleme yapayim; biraz reklam yaparak cevap vereyim. Verbatim, Verbatim ve Verbatim :) 2 sene den bu yana 2 CD-RW üzerinde 100 gecik dagitim yazip silmisimdir ve hala sapa saglam calisiyor. Bu zaman zarfinda CD-RW nin yazim hizini ayarladigimi bilmem :)
Linux LPIC1 - MCSA

bytan

Reklamın hası olmuş. :)

PF @ ST

By_Mihni

localhost

Ufak bir not düseyim, DVD-RW modlu bir biosa sahip internette biosunu güncellemek icin arastirdigimda bir yerlerden modlu bir sürüm bulmustum belki ondandir :)
Linux LPIC1 - MCSA