İlk defa ubuntu kuracağım

Başlatan dnzbzkn, 20 Nisan 2009 - 23:40:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dnzbzkn

Tam anlayamadım.Bölümleme yapamadım ki.
Dediğim gibi xp cd'si taktım d'yi(ubuntu 9.04)sildim.Xp gayet sağlam çalışıyor.Ubuntu 9.04 cd'sini takıp disk üzerine kurabiliyorum ama 8.10 cd'si takayım,kurmaya çalışayım resimdeki pencerede kalıyor bomboş gözüküyor.9.04 sürümünde o pencerede ubuntuyu kuracağım alanı hesaplayabiliyordum 8.10'da boş.Nasıl düzeltirim bilmiyorum.
Ayrıca 8.10 ile masasütünde deneme yaparken ekran kartı sürücüsü indirilebilir gözükürken,9.04 sürümü masaüstünde deneme yaparken sürücü  penceresi bomboş gözküyor!
Lütfen bir yardım edin.

heartsmagic

9.04 ile sorun yok ama 8.10 ile var. Eğer ikisinde de olsaydı bölümü silerken bir şeyler olmuş derdim ama 9.04 ile problem yoksa bu söylediğim de pek doğru olmuyor ne yazık ki. Neden 9.04 kurmuyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dnzbzkn

Daha yeni olduğu için zamana bırakayım istiyorum.8.10 daha bilindik olduğundan soru sorulduğunda daha çabuk yanıt alınabilir.

bytan

Bir tek ATI konusunda farklı bir sorun yaşayabilirsin, onunda çözümü şu an oldukça aktif olarak aranıyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

dnzbzkn

Sitede bakıyorum çoğu özellik 8.10 üzerine olduğu için 9.04 kurmayayım dedim.
Örn:bir kod gireceksin 8.10 üzerine.Driver,browser yükleyeceksin en son 8.10 var.Hızına diyecek lafım yok ama erken mi ne?

bytan

Alıntı yapılan: dnzbzkn - 25 Nisan 2009 - 17:17:14
Sitede bakıyorum çoğu özellik 8.10 üzerine olduğu için 9.04 kurmayayım dedim.
Örn:bir kod gireceksin 8.10 üzerine.Driver,browser yükleyeceksin en son 8.10 var.Hızına diyecek lafım yok ama erken mi ne?

Kodların %99.99'unda sorun yaşamazsınız. Derlenen sürücülerde de sorun çıkmaz.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

dnzbzkn

Aklımı çeldiniz tekrar 9.04 mü kursam :D

dnzbzkn

Yok arkadaşlar vallahi çok zor.9.04 sürümünü kurdum tekrar ama ekran kartını yükleyemedim.
Site içerisinde arkadaşlar anlatmışlar ama anlayamadım ve yapamıyorum.8.10 sürümündeki gibi donanım sürücülerinden yüklenebiliyorken 9.04'te bir türlü yapamıyorum.
Unetbootin ile 8.10'da kuramıyorum,hdd bölümleme kısmı bomboş.
Compiz'in keyfini cıkarayım diye kurdum ubuntu'yu ama hiçbirşey yapamıyorum.

bytan

Konuna hızlıca bir bakındım ancak göremedim. Eğer ekran kartın ATI ise biraz sorun yaşatıyor bazı kullanıcılara. Çözümü içinse anlatılan adımları uygulaman gerekiyor. Yapamadığın yerlerde ise yardım alabilirsin ilgili başlıklarda.

PF @ ST