[Çözüldü] Yeni bölüm yarattım fakat içine yazamıyorum

Başlatan esrama, 04 Nisan 2009 - 14:58:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Çözümlenmesine sevindim @esrama.

Yeni sürümü kurarken, kurulum anında biçimlendirip ve her birini /media altına bağlarsan, tüm ayarların hazır şekilde makinen açılır. Örneğin, kurulumda win bölümlerini de bağlarsan, sonradan fstab ile uğraşmana gerek kalmaz.

Konuyu etiketleyerek kapatıyorum..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

esrama

Ubuntu 9.04ün çıkışı üzerine ext4 ile yeni kurulum yaptım. Yukarıdaki bilgiler hala aynı, sadece dosya sistemim ext4 oldu. Fakat ben yine (alışkanlık) format esnasında depoya bağlama noktası ayarlamadım. Bu durumda yine aynı sorunum devam ediyor :( Fakat bu sefer farklı dosya sistemim olduğu için aynı ayarları yapmadım...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

esrama

bytan

@esrama, kök dizininin ext4 olması etkilemiyor. Diğer kısımlar hala eski biçimlerinde olduklarından işlemler değişmeyecek.

PF @ ST

esrama

kök dizini ext4, bir de depo olarak kullandığım bölümde ext4 yaptım. Zaten sadece depoma yazamıyorum.

/dev/sda8 /media/depo ext4 defaults 0 2

satırını fstab a eklemeyi deneyeceğim.

bytan

Deponu fstab içine eklerken daha önce yazdığımız girdideki ext3 kısmını ext4 yapman yeterli. Denedin mi aynı adımları bu şekilde ve şu an durumun nedir?

PF @ ST

esrama

sudo chmod 777 -R /media/sda8
yazmam yetti. Zaten otomatik bağlanmasının pek önemi yoktu. Teşekkrüler!