Zend Developer Solution, Zend Studio for Eclipse, Zend Guard HAKKINDA

Başlatan Enchantress, 30 Mart 2009 - 04:04:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Enchantress

Merhaba, ortalama 1 yıldır yoğun olarak php kodu yazıyorm ve bu konuda çok ortamda bulundum çok kişiyle tanıştm ve konuştuklarım bana hep Zend'in efsaneleşmişliğinden bahsettiler, Zend Sertifikası ve ürünleri yani...
Bi süre Zend'i araştırdım kendi sitesini çok kurcaladım ürünlerine ve sertifikasına göz attım ( sertifikası gerçekten efsaneymş sadece 7 Türk'de var görünüor Zend'in kendi sitesinde ) ama pek bir bilgi edinemedm türkçe kaynaklarda araştırdığım bir derleme programı olan Zend Studio ile ilgili güzel, öven bir yazı yazmışlar, Studio'yu deneme amaçlı indirmeye kalktm 1aylık kullanmdan sora fiyatı 1495 Dolar. Zendle ilk tanışmam hosting işine girdiğimizde AWBS Lisanlarını aldıktan sora olmuştu ben PHP biliorm diye lisansları derlemeye kalktım ama dreamweaver ile açmaya çalıştığımda .php uzantılı sayfaları (ki o sayfaları hala saklarım) Protected by Zend Guard derdi fakat sayfayı Firefox'la çalıştırınca her şey normaldi yani karşınızda bir hosting satış sayfası vardı. İşte bu piyasada karşıma çıkan Zend hakkında birazda burada bilgi toplamak istedim aslında şöle birşeyde olabilir, wiki sayfasında Zend için bir dökümantasyon oluşturulabilir belki (sadece studio'ya deil genel olarak Zend Guard, Zend Developer Solution, Zend Sertifikası) çünkü yine duyduğum kadarıyla PHP'nin gelişiminde yani version ilerlemesinde rol alıyorlarmş.Okuduğunuz için teşekkür ederim bilgisi olan arkadaşlardan gelecek nesillere ve bilmeyenlere (mesela bana) kaynak niteliğinde Zend Nedir, Zend Guard Nedir, Zend Developer Solution Nedir, Olayı nedir? Niye bu kadar pahalı? Zend Sertifikası Nedir, İşe yararmı ? Sorularını ellerinden geldiince yanıtlamalarını rica edicem.
Çok saolun.

garafatma

Öncelikle türkçeyi daha düzgün kullanman ve yazını düzenlemen konusunda nazikçe uyarıyorum seni, PHP konusunda arkadaşlarım fikirlerini yürüteceklerdir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Enchantress

ilk müsait olduğum zamanda düzenlemeyi yapacağım. Saolun.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Enchantress - 30 Mart 2009 - 13:33:59
ilk müsait olduğum zamanda düzenlemeyi yapacağım. Saolun.

Nasıl bir düzenleme yapman gerektiğini İmlâ Kuralları bölümünden öğrenebilirsin. ;)

bytan

Ben yazılarını okurken çok zorlanıyorum. Genelde ne paragraf ne noktalama. En azından burada biraz dikkat etmişsin. Okuyamadığım içinde genelde sayfayı kapatıp geçiyorum. Eğer benim gibi 3-5 kişi daha varsa, ne sorunlarına çözüm, ne de sorularına yanıt alabilirsin etkin olarak..

Kısaca asıl zorluğu sen yaşarsın..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ydmr

Merhabalar, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Zend firmasının birçok uygulaması mevcut. Bu uygulamalar genel olarak PHP ile uğraşan geliştiriciler için yapılmış uygulamalardır. Kısaca kaynak vereyim öyle bilgi edinin. Buradaki sayfadan Zend'in Türkiye distribütörünün sitesini inceleyip, ürünler hakkında bilgi alabilir, buradan Google Groups'taki sayfasına göz atabilir, buradan ve buradan Zend hakkında yazılan yazıları okuyabilirsiniz. Ayrıca yazım kuralları konusunda uyaran arkadaşlar; söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ki zaten haklısınız ama bu şekilde uyarılmak konuyu açıp soru soranın hoşuna gitmez, bir daha forumda soru sormak istemez. Bu tür uyarıların özel mesaj yoluyla yapılmasından yanayım. (Tabii ki kesin çözüm olmaz ama ufak bir tavsiye, yanlış anlaşılmasın)

cxerpw57

Evet bende belirli bir süre Zend Studio kullandım, trial olarak. Ancak Eclipse açık kaynak, PHP açık kaynak Zend ücretli bu pek hoşuma gitmedi açıkcası. Zend ile debug yapabilir, hataları kolaylıkla ayıklayabilir, otomatik kod tamamlama özelliği ile, proje oluşturma ve yönetme gibi özellikleri ile PHP kod geliştirme işlemini çok farklı bir boyuta taşıdılar. Hatta yazdığınız web sayfalarını hostinge taşımadan direk derleyebiliyor ve yazdığınız kodların çıktılarını web tarayınızdan görebiliyorsunuz.

Evet bunlar çok güzel ama bu kadar para vermeye değermi, bence değmez. Aynı işlemleri yapabilen PDT (PHP Development Tool) adında bir plugin mevcut. Yukarıda saydığım tüm işlemleri bu plugin ilede kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Şu anda bu plugin ile yazıyorum PHP kodlarımı ve çokta mutluyum.

Ancak Zend'in en büyük getirisi kaynak kod kontrolü, Java ile PHP buluşmasını sağlayabilmesidir. Clearcase kullanan arkadaşlar varsa kaynak kod kontrolü derken ne demek istediğimi anlayacaklardır (base, rebase işlemleri). Yani geliştirilen bir PHP projesini ciddi boyutlu bir projeye dönüştüren her adımını kaydeden, her noktayı takip eden büyük bir framework.
Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle yapılacak taarruz, hiç taarruz etmemekten çok daha fenadır (1922). M.Kemal ATATÜRK
http://canerblt.wordpress.com
twitter : cabulut

heartsmagic

@ydmr, vediğin bilgiler için teşekkürler. Türkçe konusuna da ben açıklık getirmeye çalışayım. Bu yolla uyarı veya rica şeklinde istek belki biraz garip geliyor olabilir ancak amacımız Türkçeyi güzel bir şekilde kullanmak ve burada da kullandırmaktır. Ne yazık ki bu durumda uyarıları ve ricaları özel ileti yoluyla yapamayız. Yapabileceğimiz şey belki "uyarı" gibi bir kelime yerine rica tabirini kullanmak olacaktır. Zira aslında bunları söylerken sadece bir kişiye değil, o başlığı okuyan ve ileride okuyacak kişilere de ricamızı iletmiş oluyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.