avermedia studio 203 uzaktan kumanda

Başlatan gangsta, 04 Nisan 2009 - 03:00:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gangsta

Merhaba daha önce birkaç kez pardus kurma ve kullanma girişimlerim başarısızlıkla sonuçlandı, bir öneri üzerine ubuntu kurdum 2 gün önce. Fakat acemiliğimden dolayı bazı problemler(özellikle ses kartımda) yaşadım ve şu an çoğunu bu forum ve google yardımıyla çözmüş bulunmaktayım. Tv kartımla ilgili 2 adet sorunum var.

Birincisi; Kumandayı tam olarak kullanamıyorum. Kanal ileri ve geri tuşları ve diğer bazı tuşlar çalışmıyor. Ses arttırıp azaltma tuşlarına bastığımda ise ekrana bir hoparlör simgesi geliyor ve ses çubuğu azalıp çoğalıyor fakat seste bir değişiklik olmuyor. Kumandayı tam olarak etkin bir şekilde nasıl kullanabilirim?

İkincisi; kanallardan ses cızırtılı geliyor, sesi sanki mikrofondan veriyor gibi. philips mms 460 5+1 hoparlörüm var, güçlü bir hoparlör olduğunu düşünüyorum fakat televizyonu açtığımda sanki hoparlörün gücü yetmiyormuş gibi boğuk bir ses geliyor(cızırtılı tabiri yanlış olabilir). Galiba ses çıkış kanalında bir yanlışlık var gibi. Bu sorunu nasıl halledebilirim.

Forum içerisinde lirc ve remote control gibi ifadelerle arama yaptırdım fakat bir sonuca ulaşamadım. Ubuntuda(aslında linux'te) daha çok yeniyim. Teşekkürler.

heartsmagic

TV kartı için ne yazık ki pek bir şey söyleyemem. Ancak ses simgesi iş görmüyorsa ses tercihlerinden kanallarla oynamayı deneyebilirsin. Örneğin öntanımlı olanı değiştirip iş görüyor mu diye bir bak.

Ses konusundaysa acaba hoparlör USB mi? Benzer bir problem yaşayan arkadaş mevcut forumda ve ne yazık ki çözüm üretemedik zira kernelden kaynaklanan bir problem mevcuttu.

Belki Alsa derlemesi iş görebillir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gangsta

Yanıtınız için teşekkürler. Sesin boğuk çıkması sorununu az önce kanallarla oynayarak çözdüm. "capture feedback" kanalı son seviyeye kadar yükseltildiği için sorun oluyormuş, yarıya kadar indirdim ve sorun çözüldü. Şu an tv den sadece ön 2 hoparlöre ses çıkışı var ama biraz daha uğraşırsam onu da çözerim diye düşünüyorum.

Benim hoparlörüm usb değil, ses kablolarıyla direk olarak ses kartı çıkışlarına bağlanıyor.

Kumanda konusunda sorunum hala devam ediyor, bu konuda bir destek almam lazım zira "lirc" kodlarıyla ilgili bir sorun galiba.

gangsta

http://lirc.sourceforge.net/remotes/avermedia/ adresinden tv kartımın kumandasıyla ilgili kodlar buldum ama bunu ne yapacağımı bilmiyorum.

heartsmagic

Lirc'in üzerine pek gitmedim ancak sağlıklı bir şekilde kurduktan sonra oradan sana uyan yapılandırmayı kullanman gerekiyor diye düşünüyorum.

raskolnikov

Şanslısın çünkü kumanda lirc ile tam çalışabilir durumda. Yani config dosyan var. Tek yapman gereken http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=288229&highlight=lirc bu başlıktaki adımları eksiksiz takip etmen ve hata ile karşılaştığın adımlarda buraya sorman. ;)
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

gangsta

Merhaba, yardımınız için teşekkürler fakat bir sorunla karşılaştım. 2. maddedeki ikinci sıradaki kodu uyguladığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

root@mustafa-desktop:/usr/src# tar xvfj linux-source-2.6.17.tar.bz2
tar: linux-source-2.6.17.tar.bz2: open olanaksız: No such file or directory
tar: Hata kurtarılabilir değil: şimdilik çıkılıyor
tar: Child returned status 2
tar: Hata çıkışı önceki hatalardan dolayı gecikti

garafatma

indirdiğin .tar.gz dosyası /usr/src dizinin içindemi? Olmadığı için bu hatayı veriyor sanırım
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

heartsmagic

Ayrıca o bağlantı Edgy için, yani çok eski. Senin kendine göre paketlerin sürümlerini değiştirmen gerekir. Örneğin şu an çektiğin linux-source-2.6.17.tar.bz2 çok gerilerde kaldı.

raskolnikov

Türkçe kaynak olarak http://209.85.229.132/search?q=cache:UI5JOogsa20J:wiki.linux-sevenler.org/index.php/Pardus_Lirc_Kurulumu+ubuntu+lirc&cd=3&hl=tr&ct=clnk&lr=lang_tr&client=opera bu bağlantıya bakabilirsiniz. Bu ayarlar pardus için anlatılmış ancak çok bir farkı yok. Sadece adımları dikkatli uygulayın yeter. Ayrıca başlıktaki hazırlığın ilk aşamasında "sudo pisi it kernel-source" yerine "sudo apt-get install linux-source-2.6.27" olarak yazmanız gerek Tabi bu durumda kernel sürümünüzün 2.6.27 olduğunu varsaydım. Kernelinizin sürümünü öğrenmek için konsola uname -r yazmanız yeterli.
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

gangsta

Aşağıdaki aşamada bir hata aldım.

Kurulum gerçekleştiğine göre, kaynak kodundan derleme yapmak için kullanmakta olduğumuz kernel in .config dosyasına ihtiyacımız var. bu dosya /proc/config.gz olarak saklanmaktadır. bu dosyayı arşiden çıkarıp kernel-source tree ye kopyalamamız gerek. Aşağıdaki şekilde yapıyoruz. Super user olmamız gerekiyor.

su
cp /proc/config.gz /usr/src
cd /usr/src
gzip -d config.gz
mv config linux/.config
cd linux
make oldconfig

ikinci kodu yazdığımda "cp: "/proc/config.gz" durumlanamadı: No such file or directory" şeklinde bir hata alıyorum.