Ubuntu'tan Wİndows a Geçiş Yapılıyor mu ?

Başlatan s7e7v7e7n, 19 Mart 2009 - 14:18:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s7e7v7e7n

merhaba ben baştan ubuntuyu kurucam biraz sorunlarım var ubuntu da. ama bundan önce ubuntuyu komple kaldırıp Wİndows Xp kurup ondan sonra tekrar Ubuntu kurmak istiyorum az önce bir format atmayı denedim ama karşılaştığım ilginc birşey oldu verileri siliceğim yer yani C VE D nin olduğu yerlerin isimleri değişmiş F G C olmuş ve C nin boyutu 100gb olarak gözüküyor buda windows varken eskiden ismi D idi şimdi ise C olmuş ubuntu icinde F ve G oluşmuş D nin ismi nasıl değişmiş anlamadım ben şimdi linux dan windows a nasıl geciş yapacağım ve C ismini D olarak nasıl düzelticem bu konuda yardımcı olurmusunuz az önce F ile G yi sildim malesef şuanda C diye bölüm oluştuşmak için ama baktım ki D nin ismi C olunca ve yeni bölüm oluştur diyince ismi F oluyor bu durumu nasıl düzelte bilirim ? :(
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

foma

Çift işletim sistemi mi kurmak istiyorsunuz?
100 gb olan bölümü formatlamak istiyor musunuz?
Windowsu F diskine kurmak bir sorun oluşturuyor mu? (Diskinizin tamamı gözüküyor mu?)
Birkaç cümle iç içe geçmiş bazı yerleri anlayamadım, en azından nokta (.) kullanırsanız anlayabilirim.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

coldchris

Yedek alınacak belgelerin yoksa, önce xp'yi kur. Kurulumda bütün bülümleri silip sonra yeniden istediğin tarzda bölümlerini oluştur. Bahsettiğin c ve d bölümleri oluşacaktır. Daha sonra Ubuntu'yu yüklediğinde, grub'u mbr'ye atacak ve sistem açılışında xp mi ubuntu mu şeklinde bir menü gelecektir. Yok eğer yedek alınacak belgelerim var diyorsan yedeklerini almakla ilgili konuları araştır daha sonra kurulumlarını gerçekleştir.
A memory to carry on,
Story's over when the crowds are gone

s7e7v7e7n

cift işletim sistemini şöyle yapmayı düşünüyorum harici bir hardisk sonradan takıp onun üzerine kurmayı düşündüm 30gb hdd boş ta duruyor.
100gb ı formatlamak kesinlikle istemiyorum bütün veriler orda silinirse abim kötü yapar beni :(
evet diskim tamamen gözüküyor F diskim 50gb D diskim 100gb olarak gözüküyor ama D ismi yerine C olmuş, bu C ismini D yapmam lazım cünkü benden başka biri gelip bu pc ye format attı zaman dikkat etmeden C diye D ye format atıp verileri silebilir temkinli olmak istiyorum o yüzden eski hali nasıldı ise C,ve D diye diskler vardıysa yine öyle olsun istiyorum.
yanlış hatırlamıyorsam da format atmaya kalkığımda ben F ile G yi sildim yeniden bölüm oluştur dediğim de ise F olarak oluşturuyor bu isimleri format atıldıkdan sonra kendim elimle değiştirebiliyor muyum bilgisayar'ıma girip ?

coldchris

Dediklerini anlamakta zorluk çekiyorum şahsen.
A memory to carry on,

s7e7v7e7n

kısaca özetliyeyim ozaman ben.
ubuntuyu bu bilgisayar ın harddiskine değil de harici başka kullanılmayan bir hdd ye kuracağım daha sonradan.
şuan ben şunu istiyorum bu bilgisayara windoz kurmak ama windoz da olduğu gibi C ve D isimleri yok F G ve C olarak değişmiş.
C ismi değişmiş fakat şuanda D nin icindeki veriler duruyor sadece ismi değişmiş umarım anlata bildim.
windoz daki gibi olmasını istiyorum hdd isimlerinin  C ve D olarak yine belirtiyorum D nin ismi C olmuş.
windoz u kurarsam F Diskine mi kuracağım ama verilerimin saklandığı disk ismi C olarak gözüküyor bu durumuda düzeltmek istiyorum.  umarım şimdi anlaşılmıştır yazdıklarım.

s7e7v7e7n

yani C nin İsmini D olarak değiştiremiyorum tamamen ? cünkü birdakine ben yokken format atılırsa C ye format atıyorum diye D ye format atmış olacaklar umarım derdimi anlata bildim D nin ismi şuanda C olarak değişmiş. bu durumu düzeltmek istiyorum ben

zeitgeist

@tweety,

Daha önceki mesajlarına da cevap yazmış ve Türkçeyi daha düzgün kullanmanın senin yararına olacağını belirtmiştim. Gördüğün gibi sana yardım etmek isteyenler de anlattıklarını tam olarak anlayamıyor. Bu konuya biraz daha özen göstermelisin.

Tüm disklerinin isimlerini kullandığın işletim sistemi hangisiyse onunla değiştirebilirsin. Baktın olmadı tüm önemli belgelerini belirli bir diske topla. Ardından Ubuntu kurulum cd sini takıp Gparted ile bölümleri istediğin gibi düzenle. Gparted kullanamaz isen Windows kurulum cd si ile düzenle. Eğer belgelerinin olduğu diski silmekten korkuyorsan o diskin bağantılarını çıkarıp tüm işlemleri o şekilde yap. Sistem/sistemleri yükledikten sonra diski tekrar takarsın. Alternatifler çok dilediğini seç ve ona göre dikkatlice uygula.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

s7e7v7e7n

anladım ozaman bu şekilde kullanmak zorundayız yada 100gb lık veri hdd bulup onun icine taşınacak veriler ondan sonra komple hdd ler bölünecek teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

coldchris

Bence google'da "c sürücüsü d oldu" tarzı bir arama yaparsan sorununu halletmek için yararlı konuları bulabilirsin; zira ben gördüm bir kaç tane bu konunun geçtiği forum sayfası.
A memory to carry on,

btermeli

Senin daha once C surucun ve D surucun vardi. sda1 ve sda2 diyelim, sda1'i takas alani kurmak icin silip, yeniden bölum olusturduk. Dolayisiyla sira ismi degisti. Eger windows kuracaksan bunu windows altindan kolayca degistirebilirsin. @Alpasya vermis yolu zaten.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???