Truva Linux kendi paket sistemini çıkartıyor

Başlatan Eren, 31 Ağustos 2008 - 16:18:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Truva Linux, Pardus da olduğu gibi (.pisi) kendine özgü paket sistemini (.tay) çıkartıyor. Ayrıca tıpkı Pardus gibi kendine özgü kurulum (Anatolya) ve ayarlama (Anatolya Bey) araçlarını hazırlamaya başlıyor. Umarım Truva için hayırlı olur, benzeri bir çalışma Turanid Linux (.tps) için yapılmış ancak başarılı olamamıştı.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.truvalinux.org.tr/index.py?page=projeler

maxspacemax

Alıntı yapılan: Eren - 31 Ağustos 2008 - 16:18:12
Truva Linux, Pardus da olduğu gibi (.pisi) kendine özgü paket sistemini (.tay) çıkartıyor. Ayrıca tıpkı Pardus gibi kendine özgü kurulum (Anatolya) ve ayarlama (Anatolya Bey) araçlarını hazırlamaya başlıyor. Umarım Truva için hayırlı olur, benzeri bir çalışma Turanid Linux (.tps) için yapılmış ancak başarılı olamamıştı.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.truvalinux.org.tr/index.py?page=projeler

Hayırlı olsun.

Contempt

truva mazisi olan bir dağıtım bunca zaman sonrada olsa bu tür bir yapılanma onlar için hayırlı olucaktır.
Herşeye Rağmen...

heartsmagic

Hayırlı olsun umarım kalıcılık sağlanır.

Not: Diğer meseleyi konuşacaksanız lütfen bölünen başlıktan devam edin. Genel bölümü altındadır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

coni

aslında pisi paketini kullansalar daha iyi olur hem pisi paketide standartlaşma yolunda bir adım atar

engiverson

Alıntı yapılan: coni - 27 Kasım 2008 - 03:44:34
aslında pisi paketini kullansalar daha iyi olur hem pisi paketide standartlaşma yolunda bir adım atar

ben de aynı düşünüyorum

fadike

Alıntı yapılan: coni - 27 Kasım 2008 - 03:44:34

Bende katılıyorum; baksanıza "*.deb" paketleri kullanan dağıtımlara, aldılar başlarını gittiler. Bu sayede en zayıf halkayı kopartıp var olanla eklemlenerek ve kopartılan halkadan boşta kalan gücü de "*.pisi" ve Pardus ekibiyle birleştirerek daha verimli çalışabilirler.

Bu sayededir ki, depoların dolmasını beklemeden daha çabuk yol alabilirler.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

mtilhan

Aslında merak ediyorum.
Şimdi ben istesem hiç bir paket olmadan sadece kaynak kodlardan sistemimi kuramaz mıyım? Yanlış bilmiyorsam kurabilirim.
O zaman şöyle bir şey yapılamaz mı?
Bir dağıtımın paket yöneticisinde ayarlardan şöyle bir seçenek var:
"Hangi dağıtımın deposunu kullanmak istiyorsunuz?
-Debian Lenny 5.0
-Ubuntu 8.10
-Pardus
-Linux Mint ...."
diye gider. Eğer her sürümün bile kodlamasında isimler farklı olabiliyorsa ve bu programı programlayan programcı sistemi öğrendikten sonra bunun mümkün olması gerekiyor.
Örneğin Pardus'ta HemenKur adlı proje ile deb paketlerinin çoğu kurulabiliyordu.
You're beatiful but you will never be mine.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

acemiyim91

Hayırlı olsun, sevindim gerçekten.Bir an önce bitsede hemen kursam bende.:)
Turanid linux paket sistemi neden başarısız oldu?Kullanışlı değil mi ya da kullanılmadığından dolayı mı başarısız oldu?
http://www.turanid.info/ indiremiyorum, torrent sayfası açılmıyor.

acemiyim91

Turanid linux hiç bir yerde de yok indirmek için. Site yetkililerine nasıl bildirebiliriz?
Torrent sayfası bozulmuş.

heartsmagic

@acemiyim91, Truva Turanid değildir, kaldı ki Turanid sonlandırıldı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eren

Alıntı yapılan: acemiyim91 - 16 Mart 2009 - 22:26:24
Turanid linux hiç bir yerde de yok indirmek için. Site yetkililerine nasıl bildirebiliriz?
Torrent sayfası bozulmuş.

Artık bulmanız zor. 2 sene oldu en son sürümü yayınlanalı. 3.1'de zaten çok az sitede yayınlandı ve 1 torrent sitesinde duyuruldu. Malum torrent sitesi de indirme yok diye sunucularından kaldırmış.

turanidlinux [at] gmail.com bu adres geliştiricisinin adresi. E-posta gönderirseniz belki size yollar. Geliştiricileri ile görüşmeyeli de 1.5 sene olmuştur ne ediyorlar bilmiyorum.

acemiyim91

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Mart 2009 - 02:36:44
@acemiyim91, Truva Turanid değildir, kaldı ki Turanid sonlandırıldı.
Truva indirdim 2 gün önce zaten Slackware tabanlı, slackware de aldığım hiç bir hata yok sağlam çalıştı benim makinamda.Birde Turanid linux a bakmak istedim hepsi o kadar.(neye bakcak derseniz bende bilmiyorum :))
Teşekkürler Eren bey, e-mail de attım google gruplarına üyede oldum ancak canlılık yok.

okanakyuz

Bir dağıtımda paket yönetim sistemi gömülü olmamsı güzel birşey. İki tıklama ile kurabiliyorsunuz ve çok hoş oluyor fakat sabit paket ve dağıtım şekline geçmek geliştiriciler için daha kolay olacak diye düşünüyorum.