[Çözüldü] Geany'nin debug plugini

Başlatan secici, 13 Şubat 2009 - 18:18:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

secici

http://www.geany.org/Support/Plugins

Adresinde de görülebildiği üzere bir vatandaş geany nin üzerinde çalışacak bir debugger plugin yapmış. Fakat sanırım Suse temelli tasarlamış olabilir. Ben indirdim
configure
make
make install
adımlarını gerçekleştirmek için elimden geleni yapmama rağmen make adımında bazı hatalar verdi. Bu debugger eklentisini denemiş olan var mı?

Teşekkür ederim.

heartsmagic

Bir ihtimal hataları görebilirsek yorum yapabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

secici

Şimdi sorun şu:

geany.h i bulabileceği klasörü bildirmemizi istiyor ./configure aşamasında.

./configure --with-geany-src=/usr/include/geany

ile bunu bildiriyoruz. Fakat o bu parametreye kendince bir de /src altklasörü eklediği bir aşama sonra anlaşılıyor. Yani geany.h i /usr/include/geany/src altında arıyor. Ben de bu sorunu o yerde bir /src altklasörü açarak geany.h ve dahi tagmanager ve Scintilla klasörlerindeki dosyaların birer kopyasını bu klasörün içerisine doldurmakla çözdüm gibi duruyor. make de hatasız bir şekilde sonuçlandırıldı make install de...

Ve şu anda Tools/Plugin Manager da Debugger plugini görünmekte. Ancak henüz nasıl kullanmaya başlayacağımı bulamadım.

Bakalım, tecrübelerimi paylaşırım.

secici

Peki ben bu make aşamasında iken hangi dosyanın hangi klasör altında arandığını nereye bakarak öğrenebilirim? Ya da kaynak kodların neresine mi diyeyim? Yani hadi bu sefer 5-6 denemede denk getirdim ama bir sonraki sefere bu kadar şanslı olamayabilirim... Değil mi?

heartsmagic

Bu kadar şanslı olmayabilirsin veya cidden böyle uç sorunlar yaşamayabilirsin. Aslında sorun sanki uygulamanın kodlarının kendisinde gibi fakat sen güzel bir hileyle olayı çözmüşsün. Kaynak kodları görmeden bir şey söylemek zor fakat genelde ana dizindeki dosyalardan birinde atanmıştır bu değerler diye düşünüyorum.

secici

Evet benim bir temel bilgi eksikliğimden dolayı Geany'nin debug pluginini kullanmayı becerememişim. Bir tutorial'den biraz gdb çalışınca olay açığa çıktı.

Derlenmiş çalıştırılabilir dosya ile kaynak kodların irtibatının kurulabilmesi için derleme işlemi -g parametresi ile yapılması gerekiyor imiş.

Bu şekilde derleme yaptıktan sonra çalıştırılabilir dosyamızı debug pluginine Load ediyorsunuz. Bundan sonrası neredeyse MsOffice ya da OpenOffice in Macro BASIC tarafındaki kadar kolay denebilir.

Debug plugininin gui penceresini benim gibi bulamayanlar olursa sol taraftaki Symbols/Documaents tablarini incelesinler. Debug adinda yeni bir tabınız olmalı...

Geany'de yadığınız ya da düzenlediğiniz kodları otomatik olarak -g parametreli ve debug edilebilir yapmak için ise menulerden
Build/Set Includes and Arguments
i açın. Build kısmında gcc'den hemen sonra -g parametresini ilave edin. Ve derlemelerinizi Build ile yapın. Compile ettiğinizde sanıyorum object dosya oluşuyor ve object dosya ile debug işlemi gerçekleştirilemiyor.

Kolay gelsin uğraşacaklara.

erginemr

Çözümü paylaştığınız için teşekkür ederim. Geany'ye bir puan daha gidiyor. :)

heartsmagic

Konu başlık sahibinin isteği üzerine tekrar açıldı.