[Çözüldü] Cannot Allocate Resources / HATASI

Başlatan Akay, 18 Nisan 2008 - 12:12:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Akay

merhaba arkadaşlar bugün linux cd'lerim geldi hemen kurmak istedim
ama boot ekraninda dil'i seçtikten sonra ubuntuyu install et seçeneğini seçtiğimde başlıkta'ki hatayı alıyorum (Cannot Allocate Resources) bu hatanın çözümleri nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

Sistem bileşenlerim

Cpu: Amd Athlon 64 X2 5200
Anakart: Sapphire RS690G
Ram: Ocz 2x1GB Vista Upgrade
Hdd: 250GB Sata2 8Mb

Kurmak istediğim ubuntu sürümü 7.10

herkese şimdiden teşekkürler

hoşçakalın,

edit: Resorcues kısımları Resources olarak düzenlenmiştir.

Sypro

Sanal bir makine üzerine kurmaya çalışmıyorsunuz değil mi?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Akay

Hayır 2 harddisk var biri sata2, diğeri ide

sata'da vista kurulu ide boşta her ikisindede kurmaya çaliştim olmuyor aynı hatayı alıyorum

harddiskleri tek tek söküp tek harddiskle denedim yine olmadı boş harddisk taktım sorun yine devam ediyor

az önce vga ayarını 800/600 32bit yapip denedim hata görünmedi ama bu seferde siyah bi ekran var sadece

bir kaç dakika bekledim değişen bişey olmayınca resetledim sistemi

ilginiz için teşekkür ederim

Düzeltme: Ayni şekilde kubuntu 7.10 sürümünüde kuramıyorum mevcut sorundan dolayı

heartsmagic

Kurulum için bir kök bölüm oluşturup (/) bunu gösterdin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Akay

Cd'yi takıyorum sistemi yeniden başlatıyorum cd'den boot işlemi bitince ilk ekranda

dil seçimi yapmadan: start or install ubuntu üstüne gelip enter, sonrasinda Cannot Allo... hatasını alıyorum

sizin bahsettiğiniz karakteri hangi menüde yapmam gerekiyor?

Daha eskiden pardus kurup biraz kullanmıştım Ubuntu'yu ilk kez kurmaya çalışıyorum komutları bildiğimi söyleyemem :)

ilginizden dolayı teşekkür ederim

SoulSmasher

kurulum sırasında disk biçimlendirme sırasında (partition magic tarzı arayüz) / olarak kök dizini bağlamalısınız. bu sayede kurulumu nereye yapacağını algılar ubuntu. ayrıca 1 2 gb kadar da swap bölümü oluşturmayı unutmayın

Akay

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben derdimi anlatamıyorum galiba bahsettiğiniz kök dizinleri oluşturmak için herhangi bir menü yok ki.

İlk ekranda install or ubuntu üstünde enterledikten sonra
masaüstü falan başlamıyor hiç bir menü açılmıyor direkt olarak bu hatayı alıyorum.
Az once arkadaşımın sistemine kurdum ubuntuyu onun sistemi intel, sorunsuzca kurulum yaptım ve şu an ubuntu sistemiyle yazıyorum bu mesajımı ama kendi sistemimde ilk menüden sonra yani başlangıçta bu hatayı veriyor. Sorun anakartımla alakalı olabilir mi acaba? veya ben harddiskimi arkadaşımın sistemine taksam ubuntudaki ilk bölümleri geçtikten sonra kurulum başlar başlamaz veya başladıktan belirli bir süre sonra harddiski söküp kendi sistemimde taksam kurulum kalan yerden devam eder mi?
Ubuntu'yu çok sevdim kullanmak istiyorum sırf bu işletim sistemi için donanım bileşenlerimi bile değiştirmeyi düşünüyorum.
Sizin gibi yardım sever insanlar oldukça herkes değişmek zorunda kalacaktır yardım eden herkese can-ı gönülden teşekkür ederim. Çok iyisiniz.

Hoşçakalın...

SoulSmasher

konsol modunda başlasa çalışıyor mu peki? muhtemelen o zaman donanımlarınızın birini algılayamıyor

Akay

Konsol modunda nasıl çalıştırabilirim, hiç bilmiyorum bunu da anlatırsanız bir de öyle deneyeceğim.

Teşekkürler.

heartsmagic

Hmm eğer bölümleme menüsüne kadar gelemiyorsan diskinin bölümleme tablosunda bir sıkıntı olabilir.

sudo fdisk -l

ne döndürüyor?

ufuk_k

Intel ya da AMD ile ilgisi yok bence,  Sata diskleri görmüyor olabilir. Ubuntuforums'da bir arama yaptınız mı? hatayı google'a yapıştırırsanız ilgili bir çok sonuç bulabilirsiniz, önerileri denersiniz. Bir de ekran kartınız ATI mi, öyleyse modeli nedir?

Akay

@heartsmagic : yardım isteğiniz için öncelikle çok teşekkürler bahsettiğim gibi ilk açılış ekranında language bölümünden dil seçimi yaptiktan sonra ubuntu kurulumuna devam etmek için enter'ladiktan sonra bu hatayı alıyorum yani sadece ilk menüye kadar gidebiliyorum

@ufuk_k : Sistemimde 2 harddisk var hem sata hemde ide tek tek söküp bütün harddisklerde denedim sorun devam ediyor.
Ekran kartım: Nvidia 8800GTS ve anakartta tümleşik olan x700 çekirdekli Ati 1250 var ama ben 8800GTS'i kullaniyorum genelde
tabi bunuda göz önünde bulundurup X1250 ile de denedim sonuç ayni yani naptiysam olmadı.
ben sorunun anakarttan kaynaklandigini düsünüyorum
google'da arama yaptigimda vga'dan kaynaklandigini gördüm ilk kurulum ekranında dil ayarindan sonra vga ayarlarinida düşürdüm 16 bit'te falan denedim yine olmadi aslinda daha önce pardus kurmuş ve hiç sorun yaşamamıştım

yardımları için herkese teşekkür ediyorum duyarlılığınız takdire değer

hoşçakalın,

hasansahin

Aynı cd.lerle başka bir bilgisayarda kurulum yapmayı denedinmi? Belkide cd'de bir sıkıntı vardır.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

heartsmagic

Ben problemi baya bir yanlış anlamışım. O zaman hiç dil seçimi falan yapmadan aşağıdaki F# seçeneklerinden birini kullanarak kernel satırının sonuna acpi=off nolapic nousb ekleyip açmayı dener misin.

Akay

@Heartsmagic: en son söylediklerinizi deneme şansım olmadı ama muhakkak faydalı bilgilerdir
ben sorunu çözdüm tahmin ettiğim gibi anakartımla ilgiliymiş chipsetten kaynaklanan bir sorun

çözümünü anlatıyorum herkes için: 690G (SB600) chipsetli anakartlarda biosta bir kaç ayar yapmamız gerekiyor

bu chipset'e sahip anakartlar;

Sapphire RS690G / Biostar TA690 / ASUS M2A-VM 690G / MSI K9AGM2-FIH AMD 690G / Gigabyte 690G MA69G-S3H

ECS AMD690GM-M2 / Foxconn A690GM2MA /

öncelikle bios'a giriyoruz integrated peripherals / south onchip ide device / onchip sata type / burayı Native ide yapıyoruz veya ahci ben native ide'de sorunsuz olarak kurdum ubuntuyu

ikinci ayar: Power management setup / HPET support / burayı kapatıyoruz yani Disabled seçeneğini seçiyoruz

ilk ayarları yapip HPET seçeneğini kapatmazsanız yine aynı hatayla karşılaşıyoruz bu nedenle HPET'in kesinlikle kapalı olması gerekiyor

bu ayarları yaptiktan sonra ubuntu, kubuntu, pardus ve son olarak vistayı kurdum şu an bütün işletim sistemlerini kullanabiliyorum sorunsuz olarak, bios ayarlarını yaptıktan sonra kurulum bittiğinde ayarlarınızı değiştirmeyin değiştirdiğiniz takdirde yine sorunlarla karşılaşabilirsiniz

hoşçakalın bol linux'lu günler  ;)

heartsmagic

Çok güzel bilgi ancak bunun ayrı bir başlık olarak foruma geçmesi isabetli olacaktır. Örnek başlık:

Alıntı Yap690G (SB600) çip setli anakartlarda Ubuntu kurulumu

Donanım bölümüne eklenebilir bu şekilde.

Akay

@heartsmagic: isteğiniz üzere konuyu donanım / diğer bölümüne açtım

burdan takiben donanım bölümündeki konu takip edilebilir

konuya gitmek için buraya tıklayın

heartsmagic