nette yavaşlama ve geç algılama

Başlatan mete13, 25 Şubat 2009 - 19:08:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mete13

kusura bakmayın konunun buraya açılacağını zannediyorum. Bir sorum olacak ; ben 8.10 ubuntu kullanıyorum ve internet tarayıcı olarak firefox kullanıyorum.Sorun şu ,
ben nette gezerken ve sürekli gezindiğim sayfalara bakarken herhangibir internet gazetesi sayfası açıtığım zaman butün açtığım sayfalar veya sekmeler etkileniyor. Bu etkilenme sayfanın ağırlaşması fare imlecinin açmak istediğim linke getirdiğimde 1veya 2 saniye sonra el işaretine döndüğünü görüyorum.Hatta sayfayı aşağı veya yukarıya doğru hareket ettirdiğim durağan olarak hareket ediyor.

Bu sorun sadece internet haber sitelerine girdiğim zaman oluyor; bu yüzden haber sitelerine giremiyorum. Acaba neden kaynaklanıyor? ve bu sorunu nasıl çözebilirim

atomkarinca

Eğer girdiğiniz sitelerde flash'lı animasyonlar fazlaysa sorunun kaynağı bu olabilir. Firefox'un Flashblock diye bir eklentisi vardır, bir de bununla birlikte aynı sayfaları gezmeyi deneyin. Bu eklentiyi kurduğunuzda flash animasyonlar otomatik olarak açılmaz, sadece sizin seçtikleriniz açılır.

mete13

olabilir çünkü hangi haber sitesine girsem oluyor o sitelerde baya fazla bir de acaba o sayfalar  5 dakika gibi sürelerde kendilerini yeniliyor belki o da sorun olabilir