[Çözüldü]Ubuntuyu kaldırıp Xp kurmak

Başlatan kokoo54, 23 Mart 2009 - 21:01:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kokoo54

bn xp kullanıcısıydım merak ettim zp yi kaldırıp ubuntu kurdum.ubuntuyuda çok beğendim ve ikisini bi arada kullanmaya karar veridm forumlardan okuduğum kadarıyla bunu yapabillmek için önce xp kurulması gerekiyomuş bende öle yaptım xp yi kurdum ama şuan grub loading yazıyo sora error yazıyo açmıyo napmalıyım?

agritux

kokoo54

yani grubu yeniden kurmammı gerekiyo yoksa önce ubuntuyu soramı grubu kurayım

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

kokoo54

şuAn kurmadım sadece xp kurulu ama şuan xp ye ulaşamıyorum eğer dersen ubuntu kur öle dene kurcam

zeitgeist

Durumu bir daha baştan izah eder misin, anlamadım ben?

kokoo54

bende asus a3 serisi laptop var ve xp kuruluydu.ubuntuyu çok merak ettiğimden xpyi kaldırıp ubuntuyu kurdum.çokta beğendim ve xp ile ubuntuyu birarada kurmaya karar verdim.bunuda forumlardan okudum ve bunun mümkün olabilmesi için önce xp nin kurulması gerektiğini öğrendim bende öle yaptım ve ubuntuyu kaldırıp xp yi kurdum.ama açılırken 'grub loading grub error' hatası veriyo ubuntuyuda yükledinden sonramı xp ye ulaşabilirim yoksa bu aşamada başka yapabileceğim bişey varmı?

agritux

Siz ubuntuyu kaldırıp xp kurarken hd yi biçimlendirmediniz mi?
grubun kaldırılmış olması gerekiyor.
Kaç hd niz var  ya da hd niz kaç parça ?

kokoo54

biçimlendirdim hatta şuan ubuntu cd sinden girip baktım sadece windows dosyaları var bende kaldırılmış olması gerelktiğini düşünüyodum ama kaldırılmamış tek hd im var ikiye ayrılmış ama d'yi hç karıştırmadım bu işlere çünkü o ztn dolu arşivlerim var.c'ye kurdum

zeitgeist

Yukarıda söylendiği gibi Xp yi, diski biçimlendirmeden kurduğun için Grub silinmemiş. 

Grubu silmek için "fixmbr" işe yarayabilir ya da baştan temiz bir Xp yüklemesi yapabilirsin.

Eğer "D" diskini belgeler için kullanıp sadece "C" diskine işletim sistemi kuracaksan yani Ubuntu için diskinde yer ayırmadıysan; Ubuntu'yu Xp üzerine Wubi ile kurman gerekir.

heartsmagic

Şu aşamada doğrudan XP de kurulabilir. Eğer disk bölümlemesini sorunsuzca yaparsan Ubuntu kendisini kuracaktır ve MBR'yi de düzeltecektir. Tabii bunun için Ubuntu'yu kuracak bir kök (/) dizine ve bir takas (swap) alanına ihtiyacın var. Kurulum hem forumda hem de wikide anlatılmakta.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kokoo54

sorunu hallettim çok teşekkürler

kokoo54

Xp yi tekrar diski biçimlendirerek kurdum halloldu.daha önce üstüne kurmuştum sorun ordan çıkmıştı

zeitgeist