ubuntu 9.10'da php kullanarak sql servera bağlanan var mı

Başlatan gocen, 22 Mart 2010 - 15:31:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gocen

ubuntu 9.10'da php kullanarak sql servera bağlanmak istiyorum ama bi türlü yapamadım,

freetds falan denedim ama beceremedim

bu işten anlayan varsa bi yardımcı olabilir mi

ne olur beni windowsu kullanmak zorunda bırakmayın
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde.
Ziya Paşa

heartsmagic

Nasıl bağlanmaya çalıştın? Hani ben anlamam ancak anlayanlara da sana yardımcı olmaları için destek olman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gocen

odbc ile bağlanmaya çalıştım,verdiğ hata da

fatal error call to undefined function odbcconnect

Ziya Paşa

vampire

tanımsız fonksiyon hatası vermiş , mysql ve php kurulu ise yapacağınız çok basit

<?php
$dbserver='localhost';
$dbkullanici='';
$dbsifre='';
$dbadi='';
$baglan = @mysql_connect($dbserver , $dbkullanici , $dbsifre) or die ('Kullanıcı adı yada Şifre Hatası !');
$dbsec = @mysql_select_db($dbadi , $baglan) or die ('Veritabanina Bağlantı Hatası !');
?>

bu kodları kendi bilgilerinize göre uyarlayıp kullanmak istediğiniz sayfalara require yada include etmek bu kadar basit
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

canosayan

sql server ne tarz bir sql server. şöyleki veritabanlarının neredeyse tümü sql kullanıyor. ama siz mysql bir sunucuya mı bağlanmak istiyorsunuz, yoksa microsoft sql bir server mi?
Chmod bizim işimiz.

gocen

Ziya Paşa

vampire

ms sql server noktasında obbc functionları yüklenmemiş galiba konsoldan php'nin odbc eklentilerini kurarsanız sorun düzelecektir
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

françois gonenc

gerci size cevap sayilmaz ama yerinize olsam iki adet bilgisayar bulurum. birine sql server kurarim digerine de apache + php. iki pc'yi workgroup switch kullanarak ag kartindan baglarim (local) biri windows server digeri de mesela ubuntu olur. odbc dsn uzerinden olur ama hos degil, dsn olmadan adodb baglantisiyla olur ama en iyisi herkesin usulu mysql'e baglandiginiz gibi server uzerinde hizmet veren server'a baglanmak. hani access serveri yok ona odbc den yada dsn siz baglan baska caren yok ama bunda server var ona baglanmak gerek. acizane dusuncem.