proxy firewall

Başlatan muntuy41, 17 Şubat 2009 - 21:19:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muntuy41

Merhaba ,arkadaslar uc makinamiz var ana makina da proxsy firewall programi var ,ana makinada sorun yok diger iki pcde internette oyun ve chat oynanmiyor siteler engelli degil ama bir turlu oyun ve chat salonlarina giremiyor olayi cozemedik engel sorunumuz yok .cok yuksek downloandlari yapabiliyoruz .proxsy firewall dan kaynaklaniyor olabilir dediler nasil bi ayar yapmamiz gerekir proxy firewallda bu olaylari cozmemi icin ?

localhost

Oyunlarin ve chat programlarinin kullandiklari portlar friewall tarafindan yasaklanmis olabilir. Kullanilan portlari acmaniz gerekebilir. Yada proxy server ipleri cözmeme gibi bir imkan varmi bilmiyorum.
Linux LPIC1 - MCSA

muntuy41

sefim dedigim gibi engelli degil sitede sorun yok sadece oyun ve chat salonun giricez ya sunucuya baglaniyor bekleyiniz diyor kaliyor oyle yada sunucu hatasi var tekrar deneyiniz diyor .ben kendi ip mi ogrenmek icin bir siteye girdim ,neyse kendi ip degil ana makinadaki ip cikiyor sonra soruyor bir proxy arkasindaysaniz buraya tiklayin diyor oraya tikliyorum hayir siz proxy arkasinda degilsiniz komutu cikiyo yada yuksek elit bir proxy arkasindasiniz diyor

muntuy41

kaldik boyle cozumu yokmu ?

Felâsife

Diğer 2 pc Transparan olmuşsa, oyun ve chat siteleri bu pc'lerin kimliğini tespit edemiyorlardır o yüzden giremiyor olabilirsiniz.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

muntuy41

Felâsife

Valla gelen pc lere bir şekil de Proxy Firewall de izin vermeniz gerekir ama nasıl bir izin, ne şekil de bir izin bilemiyorum.:(

muntuy41

program rusca ,rusca anliyorum ama cozemedim bi turlu

Felâsife

Galiba @Kırmızı haklı gibi :)
Sizin gidişler açıkta gelişler de kapalı gibi, sonuçta gelişmiş bir yazılım kullanıyorsunuz.
Oyun ve chat siteleri de geliş-gidişe göre çalışıyorlar anladığım kadarıyla, o zaman gelen isteği 2 pc nize göre dağıtmak kalıyor.
Bu da port yönlendirme veya açma her neyse onunla olması gerek.

Not:
Kusara bakmayın bu firewall konuları bana hep yabancı olmuştur.

muntuy41

ilgili olmaniz coume ulasilmaktan dha guzel samimi soyluyorum tesekkurler

muntuy41

benimle ilgili portlari nasil acabiliriz peki ?

muntuy41

heartsmagic

Bu soru tam olarak neyle alakalı? Proxy olan sunucunun dağıtımı ne? Portlar için ne kullanılmış? Daha önce bir yapılandırma yapılmış mı?

Konuyla alakalı bilgim yok ancak sen bilgi vermedikçe kimse yardımcı olamaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

muntuy41

senin sorduklarin hakkinda hic bi fikrim yok ,usergate kurulu dagitici o,dedigim gibi hic bir siteye ebgelimiz yok sadece bu iki olay online oyun ve chat yapamiyoruz diger iki pc ama server programi kurulu olan pc de bu aktiviteler oluyor

heartsmagic

Proxy ve firewall kurulu makinedeki işletim sistemi ne?

muntuy41

windows xp .... diger ik pc de oyle ama program kurulu alan turkce pc diger iki pc rusca

heartsmagic

@munty41, bu forum Windows işletim sistemi için destek vermez, üzgünüm. Burası bir Linux dağıtımı olan Ubuntu destek platformudur.