[Çözüldü]intenete bağlanamıyorum

Başlatan hasmetgulkokann, 10 Şubat 2009 - 19:27:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasmetgulkokann

hardy 8.04 de realtek 8139 ethernet kartımla ağa bağlanmak istiyorum.
ifconfig yazıyorum
ethernet normal
ping 192.168.2.1 cevap alıyorum
ping 72.14.207.99 cevap alıyorum
ping google.com cevap alıyorum fakat intenete giremiyorum. sağ üst köşedeki monitör ambleminde üçgen içinde ünlem işareti var.
Aynı bilgisayarıma ubuntu 8.10 kurdum sorunsuz internete giriyorum. ama ben hardy kullanmak istiyorum. benim makinemde hardy daha hızlı.. yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden

ihtiyar said

İnternete girmeyi farklı tarayıcılardan denediniz mi? Bağlı olduğunuz halde giremiyorsunuz gibi görünüyor. Bir de, Hardy'de internete bağlanmakta sorun yaşayanımız çok oldu. Ağ yöneticisini değiştirmeyi deneyebilirsiniz bir de. Örn; Wicd Manager. Forumda bulabilirsiniz.

hasmetgulkokann

wicd i nasıl indereceğim internete öbür hard diskimden ubuntu 8.10 dan bağlanıyorum. forumlara baktım ama paket halinde indirmem gerekmiyormu. forumlarda depo adresleri ve güncellemer var. nasıl indirip kuracağım

ihtiyar said

Alıntı yapılan: hasmetgulkokann - 10 Şubat 2009 - 19:35:22
wicd i nasıl indereceğim internete öbür hard diskimden ubuntu 8.10 dan bağlanıyorum. forumlara baktım ama paket halinde indirmem gerekmiyormu. forumlarda depo adresleri ve güncellemer var. nasıl indirip kuracağım

Forumda arama yapmanı tavsiye edeceğim.

Şu anda 8.10'da yazdığına göre, indirip flash belleğe atarsın. 8.04'e geçtiğinde yüklersin.

İndirmek için son aşamada "install" yerine;

sudo aptitude download wicd

kullanabilirsin.

hasmetgulkokann

hardy 8.04 ten yazıyorum. sorunum çözüldü. emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
network manager i kaldırdım.
wicd kurdum. otomatik bağlandı. başka birşey yapmadım.
tekrar teşekkürler Allah razı olsun...

ihtiyar said

Alıntı yapılan: hasmetgulkokann - 10 Şubat 2009 - 20:10:37
hardy 8.04 ten yazıyorum. sorunum çözüldü. emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
network manager i kaldırdım.
wicd kurdum. otomatik bağlandı. başka * bir şey yapmadım.
tekrar teşekkürler Allah razı olsun...

Rica ederim. Çözülmesine sevindim. Etiketleyip, kilitleyeyim konuyu.