Ethernet Birlestirme

Başlatan keerim, 07 Ocak 2009 - 23:23:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keerim

merhaba arkadaslar...

ben links diye bi aparat duydum detayli olarak daha arastirmadim.. kisaca olarak 2 tane adsl modem i birlestiriyor. ornek olarak aciklarsam daha iyi olur.
2 tanem 4 mb adsl modem var
bu modemler bahsettigim aparata giriyor.. Kullanici bu aparat ile internete cikiyor. Bir dosya indirmeye kalktigi zaman 4+4=8 mb ile dosya indiriyor... Bunu ubuntu da 2 ethernet ile yapabilir miyiz?

simdiden ilginiz icin tesekkur ederim...

Bedreddin

İki ayrı ethernet girişiyle yapılabileceğini sanmıyorum. Çünkü ben bu aletin yanlış hatırlamıyorsam 8 taneye kadar bağlantıyı birleştirebilenini oldukça uçuk bir fiyata görmüştüm. Şimdi durumu ne bilmiyorum ama heralde yapılabilecek olsaydı o alete o kadar para istemezlerdi diye düşünüyorum.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

heartsmagic

Bahsedilen indirme internetten indirmeyse çok saçma bir durum söz konusu. Öncelikle 4mb adsl modem nedir? Adsl modem adsl modemdir, dördü, sekizi olmaz zannımca. Fakat söylenen şey 4Mb'lik iki bağlantıyı iki ayrı modemle birleştirmekse bunu bilemem. Fakat bildiğim odur ki ethernet kartlarının da bu olayla bir ilgisi olamaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

keerim

oncelikle 4mb modem yazdigim icin ozur dilerim...

bahsedilen aparatin icinde mutlaka bir PIC yazilimi vardir. Bunu linuxte, o PIC yazilimina benzer bir yazilim yaparak ethernetleri birlestirip bahsedildigi gibi yapilabilir veya yapilmis olabilir...

heartsmagic

PIC programlamadan zerre miktar anlamam ancak bir önceki iletimde söylediğim gibi bağlantıyı ikiye katlamak için iki tane bağlantı olması gerekiyor sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Çağlar

Bu bahsettiğiniz olay için 2 adet internet hattına ihtiyacınız var. Ben bunu wireless olarak yapıyorum 2 adet wireless modeme bağlanıp hızımı ikiye katlıyorum ama IP olayı falan zor oluyor söyliyeyim ayarlaması. İki adet ethernet girişine de takarsanız iki adet hat aynısı olacaktır sanırım. Bunu tahminimce büyük şirketler kullanıyodur. İki adet en hızlısından internet alıp hızlandırma olayıdır. PIC ile alakası olan bir konu değil bu arada. :)
We got a badass over here!

keerim

PIC konusunda beni yanlis anladiniz. ben links diye   bir aparattan bahsettim onda muhtemelen PIC yazilimi kullanilmistir dedim... Bizde ubuntu da kendi komutlarimizla ona benzer  birseyler yazabilir miyiz diye sordum?

Ben ozel bir sirkette bilgi islem merkezinde calisiyorum. Yaklasik olarak 30 tane internet paketim var. Suanda kendi bilgisayarimda 2 tane ethernet var. 2 ayri paket ile internete cikiyorum. Amacim bu ayri iki internet paketini birlestiripte hizimi artirmak. Wireless ile bu sekilde yapan arkadas bana nasil yaptigini anlatirsa ben burada deneyebilirim....

Bedreddin

Çağlar, sen bunu nasıl yapıyorsun onu anlatabilir misin acaba konusu geçmişken? İlk defa duydum ve merak ettim şu anda.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

packerd

Alıntı yapılan: Verbatim - 09 Ocak 2009 - 18:48:27
Çağlar, sen bunu nasıl yapıyorsun onu anlatabilir misin acaba konusu geçmişken? İlk defa duydum ve merak ettim şu anda.
@çağlar toplam ne kadar bir hıza ulaşmış oluyorsun?
Ve iki Wireless modem'e üçüncüsüde eklenebilirmi?ya da en fazla kaç tane ile Internette girilebilir? (biraz abartılı oldu galiba  :P)
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,Tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötekdir.

garafatma

30 tane internet paketi nasıl oluyor? yani 30 adet hatmı?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

packerd

Alıntı yapılan: keiser_soze - 01 Şubat 2009 - 03:02:14
30 tane internet paketi nasıl oluyor? yani 30 adet hatmı?
Gökten ne yağdı da Yer kabul etmedi.
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,Tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötekdir.