Anaconda'yı komut satırı kullanmadan açma

Başlatan grayloop, 15 Ağustos 2022 - 00:25:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

grayloop

Merhaba,

Anaconda'yı açmak istediğimde her seferinde

source ~/anaconda3/bin/activate root yazmak zorunda kalıyorum.
ardından
anaconda-navigator yazdığımda açılıyor. Komut satırı yazmadan nasıl açabillirim?

ikinci komutu girdikten sonra açılıyor ama aşağıdaki çıktıyı alıyorum.

2022-08-15 00:21:21,215 - WARNING linux_scaling.get_primary_monitor_name:61
Can't detect primary monitor.

libGL error: MESA-LOADER: failed to open r600: /usr/lib/dri/r600_dri.so: paylaşımlı nesne dosyası açılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok (search paths /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri:\$${ORIGIN}/dri:/usr/lib/dri, suffix _dri)
libGL error: failed to load driver: r600
libGL error: MESA-LOADER: failed to open swrast: /usr/lib/dri/swrast_dri.so: paylaşımlı nesne dosyası açılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok (search paths /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri:\$${ORIGIN}/dri:/usr/lib/dri, suffix _dri)
libGL error: failed to load driver: swrast

hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

nxjoseph

Merhaba. Eger anaconda'yi acmak icin yazdiginiz komutlarda herhangi bir sifre girmiyorsaniz yani sudo yetkisi gerektirmiyorsa uygulama kisayolu dosyasi yapabilirsiniz.

Dosyayi olusturalim. Ayni dosya adinda (anaconda.desktop) bir dosya olmamasina dikkat ediniz.
ls ~/.local/share/applications/ | grep anaconda
nano ~/.local/share/applications/anaconda.desktop
Dosyayi asagidaki icerik ile doldurun:
[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Version=1.0
Type=Application
Terminal=false
Exec=source ~/anaconda3/bin/activate root && anaconda-navigator
Name=Anaconda
Icon=

ve uygulama menusunden Anaconda'yi calistirin.

Anaconda'nin verdigi cikti programin calismasina engel oluyor mu?

grayloop

Merhaba,
Anaconda uygulama menüsünde görünmedi. İçeriği kontrol ettim yazıldığı gibi duruyor.

Anaconda'nın verdiği çıktıdan sonra da program çalışıyor, ancak yeniden boyutlandırma yapmam gerekiyor her seferinde bunu da fare sağ tık menüsü ile yapabiliyorum.

Ek: Pyhton öğrenmeye yeni başladım, eğitim videolarında bundan bahsedildiği için bunu yükledim.
                                 H. Yavuz

nxjoseph

Alıntı YapAnaconda uygulama menüsünde görünmedi.
Ilginc, ayni dosyayi /usr/share/applications/ kismina tasiyip gorunup gorunmedigine tekrar bakabilir misiniz?
sudo mv -n ~/.local/share/applications/anaconda.desktop /usr/share/applications/runanaconda.desktop

grayloop

Evet ilginç. runanaconda.desktop dosyası içeriği doğru şekilde duruyor.

Ek:
Aşağıdaki bağlantıdaki anlatılanlarla tanıtabildim.

https://www.joelotz.com/blog/2021/creating-a-launch-shortcut-for-anaconda-on-ubuntu.html

Ancak simgeyi (icon) göstermiyor. Yolu doğru yazdım, kontrol ettim.

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Version=1.0
Type=Application
Terminal=false
Exec=/home/kullanıcı/anaconda3/bin/anaconda-navigator
Name=Anaconda
Icon=/home/kullanıcı/anaconda3/lib/python3.9/site-packages/anaconda_navigator/app/icons/Icon1024.png

Ek2:
Jupyter de şöyle hata veriyor:
/home/kullanıcı/.local/share/jupyter/runtime/nbserver-16991-open.html dosyası okunamıyor.
                                 H. Yavuz

nxjoseph

Icon gozukmuyor ise ".png" uzantisini silip tekrar deneyin, yine olmaz ise ev dizininizde bir ~/.icons dizini olusturun ve uygulama ikonunu olusturdugunuz dizine tasiyin. Tasidiktan sonra yine Icon= kisminda uzantisiz ikon ismi olsun ama bu sefer dizin yolunu da silin cunku artik o ikonu taniyor olacaktir.

ekremsenturk

Python için Anakonda'ya gerek yok. Herhangi bir editör olur. Gedit'ta python konsolunu ayarlardan aktif et, yeterli. Aktif olmasa da olur. Her tür olur.