Leonova İdeaPad S145 Dokunmatik yüzey(touchpad) çalışmıyor

Başlatan mahmutoksuz, 30 Mart 2020 - 12:35:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahmutoksuz

Merhaba arkadaşlar;
ubuntu ailesine yeni katıldım.Büyük bir heyecanla Ubuntu 18.04 Tsl sürümünü kurup (windowsu terkedip) python ile programlama dilini öğrenmeye başladım.Sürücüler normal çalışıyor,sadece touchpad çalışmıyor,internetten araştırdım ayarları yapmaya çalıştım ama nafile sorunu çözmedim. Konuyu yanlış yere açtım ise özür dileyerek yardımlarınızı rica ediyorum.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

mahmutoksuz

Denedim olmadı. Forumları araştırdım,denemelerimi yaptım ama sorunu çözemedim.

illedelinux

Önce şu dosyayı indirin,, sağ tık ile dosyayı çıkarın aynı dizinde alttaki komutları uçbirime girin.
https://drive.google.com/file/d/13kKz6HIb0W6BBY5fAE1dN_eojRn-QShE/view
sudo apt install xserver-xorg
sudo apt install xserver-xorg-input-synaptics
sudo cp -r xorg.conf.d  /etc/X11
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

turkerataturk

illedelinux arakadaşın önerdiğinden sonra  Gnome tweaks kuralım aktif mi bakalım.

sudo apt-get update

sudo apt-get install gnome-tweaks
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

mahmutoksuz

gnome-tweaks (ince ayar) kurulu orayıda kontrol ettim. çalışmadı.
illedelinux üstadın önerdiği işlemleri yaptım. dosyayı indirdim. ilgili dizine geçtim .terminali çalıştırıp ilgili dizine geçip 3 komutu da uyguladım,ama çözemedim. bilgisayara uzak bağlanma şansınız varmı rica etsem

lalik

[mention=652017]@illedelinux[/mention] merhabalar, benzer sorunu bende yaşıyorum drive linki çalışmıyo eksik hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz?

nxjoseph

Alıntı yapılan: lalik - 13 Haziran 2022 - 15:02:15
[mention=652017]@illedelinux[/mention] merhabalar, benzer sorunu bende yaşıyorum drive linki çalışmıyo eksik hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba. Bir metin dosyasını düzenleyip bir satıra bir şey eklememiz gerekiyor. Düzenleyeceğimiz dosya grub dosyası, bu dosyanın dizini /etc/default/grub . Şimdi uçbirime aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayın.

Aşağıdaki komut ile metin editörüyle düzenleyeceğimiz dosyayı açalım.
sudo gedit /etc/default/grub
Şimdi bir metin editörü açılmış olması gerekiyor. Bu dosyada "GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" yazan satıra birkaç parametre ekleyeceğiz, aynı quiet ve splash gibi. Bu quiet ve splash sizde eksik veya hiç olmayabilir, takılmayın.

Ekleyeceğimiz parametreler: i8042.nopnp=1 pci=nocrs

Son hali şöyle olmalı:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash i8042.nopnp=1 pci=nocrs"

Parametreleri ekledikten sonra aşağıdaki komut ile grub'ı güncelleyeceğiz.
sudo update-grub

Güncelledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.