[Çözüldü] Ekran Parlaklığı Sorunu

Başlatan Nwzarc, 11 Aralık 2021 - 17:20:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nwzarc

Merhaba.
Başlıkta da yazdığım üzere ekran parlaklığı ayarı yapamıyorum. FN tuşlarını kullanarak ses açma kapatma gibi işler yapılıyor lakin ekran parlaklığını değiştiremiyorum. Parlaklığı değiştirebileceğim başka bir ayar da bulamıyorum dolayısıyla ekran parlaklığı (sanırım) en sonda ve özellikle gece çok rahatsız ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Linux mint 20.2 Cinnamon

MSI Katana GF76 11UC-060XTR

nxjoseph

Merhaba. Synaptic Paket Yöneticinize gidebilir ve brightnessctl'yi arayabilir ve kurabilirsiniz - brightnessctl, ekranın arka ışığının parlaklığını kontrol etmek için küçük bir yardımcı programdır. veya bu PPA'yı terminalinizden ekleyerek Parlaklık Denetleyicisini kurabilirsiniz.
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=275811

sudo add-apt-repository ppa:apandada1/brightness-controller

sudo apt-get update

sudo apt-get install brightness-controller

Sistem Ayarları, Uygulamalar'da  olabilecek bir "Parlaklık ve gama uygulaması" vardır. Bir seçim yapmadan önce uygulama listesini yenilemek için İndir düğmesine tıklayın.
Uygulamayı indirmek için yanındaki oka tıklayın. Ardından Yönet'e tıklayın, uygulamayı vurgulayın ve ekranın altındaki +'ya tıklayın. Kaldırmak için x'e tıklayın.
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=290265

Nwzarc

[mention=657546]@nxjoseph[/mention]

Öncelikle zaman ayırdığınız için teşkkür ederim.

Vermiş olduğunuz 2 yöntemi de denedim ama uygulamalardan ekran parlaklığını değiştirmeme rağmen herhangi bir değişiklik olmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2021 - 22:25:21

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2021 - 22:26:51

İlgilenen ve ileride benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar için not:

Sistemin kernel(çekirdek) versiyonu eskiymiş en son versiyonla güncelleyince sorun çözüldü. Bunun haricinde aşağıda belirttiğim sorunlar da vardı onlar da düzeldi:

• Laptopun ekranını kapatıp uyku moduna aldığımda ekranı tekrardan açınca bilgisayar çalışıyor fakat ekran gelmiyordu( siyah ekran )
  • Touchpad sanki kasıyor gibi hareket ediyordu ama mouse takınca herhangi bir sorun olmadan imleç hareket ediyordu

nxjoseph