[Çözüldü] Qemu Hakkında İstek

Başlatan ahmetkanar54, 22 Mart 2021 - 09:00:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetkanar54

Merhaba arkadaşlar bir proje için paket bir linux sistemi kullanıyoruz ve bu sistemin içinde nmcon adında bir yazılım var denetim merkezi gibi bir program.Biz bu programı kullanarak içinde sanal pc oluşturuyoruz.Sorum şu ben bu sanal pc yi farklı parametlerle çalıştırmak istiyorum.Konsolda qemu nun çıktısınını alınca alttaki gibi bir çıktı veriyor ben bu 3 satırdan en alttakini konsolda yapıştırınca sanal pc başlıyor diyor fakat ağ üzerinden ulaşamıyorum ve hata veriyor.(Bu sisteme harici * bir şey kurulamıyor KVM Manager Libwirt gibi araçlar olmuyor) Çıktı alttaki gibidir.Terminalden bu pc yi nasıl başlatabilirim.

https://pastebin.ubuntu.com/p/DhNgYbNRs7/

sadece bu komutu yazınca başlıyor fakat dediğim gibi hatalı başlıyor ağ üzerinden veya hiçbir şekilde ulaşamıyorum

qemu -name Update -nodefaults -machine pc,accel=kvm -cpu host -smp 7,sockets=1,cores=7,threads=1 -m 3072 -rtc base=localtime -pidfile /var/run/vm/Update.pid -vnc :10,password -qmp unix:/var/run/vm/Update.skt,server,nowait -device VGA,id=video0,bus=pci.0,addr=0x2 -usb -device usb-tablet -netdev tap,ifname=tap0,script=no,downscript=no,id=hostnet0 -device e1000,netdev=hostnet0,id=net0,mac=52:54:00:ad:f4:1c,bus=pci.0,addr=0x3.0,multifunction=on,bootindex=30 -device virtio-scsi-pci,id=scsi0,bus=pci.0,addr=0x7 -drive file=/vms/Update.qw2,if=none,id=hostdisk0,format=qcow2 -device ide-hd,bus=ide.0,unit=0,drive=hostdisk0,id=disk0,bootindex=0 -drive file=/vms/Cache.qw2,if=none,id=hostdisk1,format=qcow2 -device ide-hd,bus=ide.0,unit=1,drive=hostdisk1,id=disk1,bootindex=1 -drive file=,if=none,id=hostcd0,media=cdrom -device ide-cd,bus=ide.1,unit=0,drive=hostcd0,id=cd0,bootindex=10