Ubuntu 20.04 Hayal kırıklığı

Başlatan aaltay90, 21 Şubat 2021 - 03:15:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aaltay90

Uzun suredir ubuntu kullanmamıştım bugün harici usb 3.0 SSD ye ubuntu yükledim tam bir hayal kırıklığı yaşadım laptopun ekranını kapatım açtığımda kendi kendine ikonlar gidiyor pycharm yükledim interpreter tanımıyor elle giriyorum kabul etmiyor pycharm konsolunda pip komutu çalışmıyor opera yükledim açılması 10 dk sürüyor eskiden masaüstü kısayol yapılıyordu şimdi yapılmıyor falan filan laptop huawei amd ryzen 5 işlemcili 8gb ddr4 ram kıytırık bir makinada değil windows 10 u çatır çatır çalıştırıyor ubuntu bu makinaya tırt geldi. en son ubuntu 14 falan kullanmıştım o dönemler gayet iyiydi şimdiki ubuntu olmamış windows fanı değilim ama windowsun gözünü seveyim.

BuraKaan

Sorun linux çekirdeğinden kaynaklı olabilir. AMD işlemciler için çekirdek ne kadar yeni ise o kadar iyidir. Şuan en yüksek çekirdek sürümü 5.11'dir. Ubuntu 20.04 çekirdek 5.4 kullanıyor ve AMD için eski bir sürüm sayılabilir. Ubuntu 20.10 kullanabilirsiniz, çekirdek 5.8'e sahip. Eğer daha yüksek sürüm kullanmak isterseniz. Manjaro'yu deneyebilirsiniz. Eğer beklerseniz Nisanda Ubuntu 21.04 çıkacak. 5.10 ya da 5.11 ile gelmesi bekleniyor. Yine Nisan ayında 5.11 ile Fedora 34 geliyor.