Ubuntu Server'de Port Açma

Başlatan asemih159, 22 Şubat 2021 - 11:26:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asemih159

Merhabalar,
Windows 10 işletim sistemli cihazımın içine (Windows 10'un içinde gelen) Hyper-V ile bir Ubuntu Server kurdum. Ubuntu'nun içine de Minecraft'ın server yazılmını kurdum. Ve sorunsuz çalıştı. Windows 10'dan Minecraft sunucuma bağlanmaya çalıştığımda sorunsuz bir şekilde sanal Ubuntu Server'ime bağlanabildim. Arkadaşlarımın bağlanması için modemimden Minecraft'a port açtım. Arkadaşlarımın benim public IP'm ile servere bağlanması gerekirken bağlanamıyorlar.
Sorunun Ubuntu'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sorularıma gelecek olursak;
Minecraft'ın portuna (25565) erişimi Ubuntu engelliyor olabilir mi?
UFW'u "ufw disable" komutu ile kapattım. Ve "ufw status" ile de durumunu kontrol ettim, kapalı olduğunu onayladım. Kapatmam gereken başka bir şey var mı?
Sorun Ubuntu dışında nelerden kaynaklı olabilir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

gecegezen

Öncelikle konuya şunu tıkla bunu veya şuya bunu yaz şu ayarlardan şunu yap diyebilecek kadar hakim değilim ama yol göstermesi açısından sorun ubuntu dışında anlatdığına göre ufw kapattı isen firewall kapatmısın ve zaten ufw varsayılan olarak kapalı geliyor sorun sanal makine kullanman yani söyle özetleyeyim sanal makine ağ ayarların yanlış. sanal makineni modenm üzerinden ayrı ip alacak şekilde ayarlamalısın daha sonra modem üzerinden portu sanal makine ip'sine yönlendirmelisin.Windowsa yönlendirilen ip'yi windowstan sanal makineye yönlendirmeyi zaten windows deskteklemiyor diye biliyorum.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

asemih159

[mention=655456]@gecegezen[/mention]
Haklısınız, modem ara yüzünden port açarken Windows'un IP'sini verdim. Ubuntu için bir IP atayıp onun için de deniyeyim. Teşekkürler.