Ubuntuya geçmek istiyorum

Başlatan Hhk78, 27 Ocak 2021 - 14:35:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hhk78

Ben Ubuntu ya geçmek istiyorum lakin sorularım var
(daha düne kadar windows tan başka pc işletim sistemi bilmiyordum) 1( forumda gezinirken gördüm) uçbirim nedir?
2 netten araştırdığım kadarıyla linuxların hepsinde kök dizin varmış bunun yapısını öğrenmek istiyorum
3 windows taki exe gibi çalıştırılabilir dosyası var mıdır.?
4. Android deki apk gibi paket dosyaları varımdır?

Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2021 - 14:45:10

yanıtlamayacak mısınız ?

serkan38

Hoşgeldiniz. Deneyimli arkadadaşlar daha detaylı anlatacaktır.ama kısaca.
1-cmd benzeri komut satırı aracıdır.fakat çok daha fazla özelliği vardır.
2-işletim sistemi dosyaları ve uygulama`ların bulunduğu dizin.
3-ubuntu ve türevleri`nin dosya uzantısı (.deb)
4-genellikle (deb) tir ama çok sayıda paket uzantısı var

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Hhk78

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ocak 2021 - 14:14:05

Kök dizin aynı androidde ki gibi  kök dizine müdahale edebilme şansımız varmı Yani android deki gibi root diye birşey varmı?

serkan38

Evet tabiki root erişimi var hemde sınırsız.sadece kurulumda belirlediğiniz giriş şifresi ile root olabiliyorsunuz.

Hhk78

Yanıtladığınız için tekrar teşekkür ediyorum.
Son bir sorum var exe çalıştırmak için ne yapmam gerekiyor yani bir emulator varmı

serkan38

Rica ederim. Emulator değil direkt windows ortamındaymış gibi çalıştırabilirsin. Yalnız bu tüm exe programları için geçerli değil,wine adında bir uygulama mevcut bununla exe dosyalarını kurabilirsin. wine desteği dahilinde.Daha detaylı bilgiyi aşağıdaki adresten edinebilirsiniz.
https://www.winehq.org/

Hhk78

Sağolasın zaten sadece cs için exe dosyası çalıştıracağım
Canlı ders için Teams in linux versiyonu varmış artık ubuntuya geçbilrim lakin 20.04 Lts yimi yoksa 20.10 mu kurayım hangisini önerirsiniz

serkan38

Ubuntu konusunda bir şey diyemem.Ben ubuntu 20.04 temelli linux mint cinnamon 20.1  kullanıyorum temelde ubuntu ile aynı olsada arayüz farkı mevcut.sürüm konusunda ise yeni çıkan sürüm daha iyidir.

Hhk78

İlgilendiğin için teşekkür ederim ALLAH RAZI OLSUN

serkan38