[Çözüldü] Spotify Tepki Vermiyor!

Başlatan help16, 15 Haziran 2015 - 16:31:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

help16

Ubuntu 15.04, 64-bit bilgisisayarıma spotify kurdum fakat tıkladığımda tepki vermiyor yani açılmıyor. Sorunu nasıl çözebilirim?

ata1

yanılmıyorsam  Spotify'ın 32bit sürümü yok. Sebep bu olabilir.

kindly34

Terminalde başlattığınızda, verdiği hatayı yazabilir misiniz?
spotify

ata1

siz kurduğunuz sistem 32 bıt ise yanı ubuntunuz
Spotify tepki vermiyor . fakat kullanan arkadaşlarım daha iyi bilir ve daha yardımcı olurlar

Ketboga

Alıntı yapılan: eral - 15 Haziran 2015 - 16:45:06
yanılmıyorsam  Spotify'ın 32bit sürümü yok. Sebep bu olabilir.

@eral bu söylediğin şeyle adamın yardım istediği konu arasında ne gibi bir parallellik kurdun lütfen anlatırmısın, yada dur bu paralleliği kurmayı sağlayacak düşünce yapısını nasıl elde ettiğini anlat bizde mutlu olalım, huzur bulalım, yahu bıkmadınmı millete yalan yanlış bilgi vermekten, desteksiz sallamaktan, yazmayayım dedim kaç zamandır illa sinirlendiriyorsun insanı zaten daha önce bu sebepten bir kere forumdan atıldın başka bir hesapla şimdi tekrar aynı teranelerle uğraştırma bizi, bilmiyorsan bilen birine yönlendir, yalan yanlış bilgi verme, desteksiz sallama, kâfi.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

ata1

Ketboga

hepsini geçtim adam yazmış oraya 64 bit sistem diye halen daha 32 bit, 32 bit diyorsun. Bak ben şöyle izah edeyim arkadaşın kullandığı sistem 32 bit değil 64 bit anladın mı ? hemde ubuntu 15. 04 64 bit sürümü.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Haziran 2015 - 16:57:01

@help16 kusura bakmayın lütfen, spotify ın açılmasını sağlamak için terminali açın ve verdiğim komutları sırasıyla girin,

wget http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libg/libgcrypt11/libgcrypt11_1.5.4-2ubuntu1.1_amd64.deb
sudo dpkg -i libgcrypt11_1.5.4-2ubuntu1.1_amd64.deb

spotify ın açılmamasının sebebi ise libgcrypt11 paketinin sistemde kurulu olmaması, bu komutlarla paket sisteme yüklenir.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

ata1

bu denlii kızmanı gerekecek ne dedim kod mu yazdım adresmi verdim .
ben 64 bıt kısmını görmemişim ona sadece olanları söyledim senin bu kadar hiddetlenmeni gerekecek kadar ne hatalı bilgi verdim .
madem bukadar bilgiliydin sen yanıtlasaydın.sadece sıstemı 32 bit ise bu  çalışmaya bilir dedim .

help16

Alıntı yapılan: kindly34 - 15 Haziran 2015 - 16:48:15
Terminalde başlattığınızda, verdiği hatayı yazabilir misiniz?
spotify

spotify: error while loading shared libraries: libgcrypt.so.11: cannot open shared object file: No such file or directory

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Haziran 2015 - 17:02:11

Alıntı yapılan: Ketboga - 15 Haziran 2015 - 16:55:41
hepsini geçtim adam yazmış oraya 64 bit sistem diye halen daha 32 bit, 32 bit diyorsun. Bak ben şöyle izah edeyim arkadaşın kullandığı sistem 32 bit değil 64 bit anladın mı ? hemde ubuntu 15. 04 64 bit sürümü.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Haziran 2015 - 16:57:01

@help16 kusura bakmayın lütfen, spotify ın açılmasını sağlamak için terminali açın ve verdiğim komutları sırasıyla girin,

wget http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libg/libgcrypt11/libgcrypt11_1.5.4-2ubuntu1.1_amd64.deb
sudo dpkg -i libgcrypt11_1.5.4-2ubuntu1.1_amd64.deb

spotify ın açılmamasının sebebi ise libgcrypt11 paketinin sistemde kurulu olmaması, bu komutlarla paket sisteme yüklenir.

Sorunu hallettim. Teşekkürler.

Ketboga

ata1

@Ketboga sen geçenlerdede bana haksız yere tepki gösterdin sen kendini tanrı yada başka birşey mi sanıyorsun ki
haklı haksız beni yargılıyorsun . evo yu başkası önerdi bana suç atıp bağırdın şımdi ise aynı şeyi yapıyorsun. bak kardeşim
benimle bir sorunun varsa yaz adresinide geleyim .

heartsmagic

@eral, aynı şeyleri ben de söyledim kaç defa. Cidden bir yere kadar dayanabiliyor insan. Yine foruma bir süre ilti gönderemeyeceksin, esasında şu tehditvari cümleden dolayı tamamen yasaklamayı düşündüm ama bu kadar hevesin var cidden üzmeyeyim diyerek vazgeçtim.

Fakat, foruma tekrar döndüğünde cevabından emin olmadığın konulara yine yorum bırakamaya devam eder, başlıkları bu nedenle uzatır, ufacık bir tehdit emaresi gösterirsen kullanıcını tekrar yasaklar, bundan sonra geleceğin her kullanıcıya da aynı muameleyi yapmak zorunda kalırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

İstek üzerine konu tekrar açıldı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kaleihan

Sorun benimde başıma geldi. Baktım yukarıda arkadaşın verdiği link kırılmış.
Direk sudo apt-get install libgcrypt11 yazıp libgcrypt11 paketini kurabilirsiniz.

cagriemer

ou-san kullanici isimli uyemizin istegi uzerine basligin kilidi kaldirilmistir.

ou-san

Teşekkürler arkadaşlar,

Yukarıdaki tüm çözüm önerilerini uyguladım. Kurulu görünüyor spotify, ama ilk arkadaşın dediği gibi hiçbir tepki vermiyor.

paketi kurmaya çalıştığımda şu cevabı aldım;

sudo apt-get install libgcrypt11

N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'spotify.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'spotify.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: libgcrypt11 paketi bulunamadı

Kaleihan

deb paketinden kurabilirsiniz.
64 bit için security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libg/libgcrypt11/libgcrypt11-dev_1.5.3-2ubuntu4.2_amd64.deb
32 bit için security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libg/libgcrypt11/libgcrypt11-dev_1.5.3-2ubuntu4.2_i386.deb
ayrıca
satırlarını temizlemek için
sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*.save
komutunu kullanabilirsiniz.

baradiel

Selam ben acemiyim.
Synaptic ile spotify yükledim, çift tıklıyorum açılıp kapanıyor. Terminalden açtım şöyle bir şey yazdı:

[0101/184723.053118:FATAL:gpu_data_manager_impl_private.cc(439)] GPU process isn't usable. Goodbye.
zsh: trace trap  spotify

Sanırım ekran kartım desteklemiyor. Nasıl güncelleyebilirim?