Windows'a Giremiyorum, F9 ile bile...

Başlatan Leplusbeau, 30 Aralık 2020 - 04:56:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Leplusbeau

İyi günler,

Uzun süre aramama karşın benim sorunuma benzer bir çözüm bulamadım. O nedenle yeni konu başlığı açarak derdimi anlatayım dedim.

Ne zaman Ubuntu güncellemesi olsa grub bozuluyor ve Windows'u grub'ta göremiyordum. Ancak F9 ile ile girip Windows'a geçiş yapabiliyordum.
O nedenle her güncelleştirmede başka bir Linux dağıtımı kuruyor, onun sayesinde grub düzeliyor ve F9 yapmadan Windows'a girebiliyordum.
Yine o nedenle belirli bir süredir Ubuntu'da grub2 güncellemelerini bilinçli olarak yapmıyordum.

Bu kez farklı oldu. Windows'un son güncellemelerini yükleyip kurdum. Diğerlerine göre oldukça uzun da sürdü. Anlaşılan önemli temel güncellemelerden biriydi.

Dolayısıyla yine grub bozuldu. F9 ile girmek istemediğim için yine diğer Linux dağıtımını yeniden kurmak istedim.

Ancak bu kez hem Windows'a hem de Ubuntu'ya girememeye başladım.

Bios'ta Legacy'i işlevsizleştirince hiç bilgisayara girememeye başladım. Geri almak durumunda kaldım.

Ubuntu 18.4 kullanıyordum. Başka bir makineden 20.04.1'i indirip kurdum. Bu sayede daha önce grafik kartını tanımadığı için ekran çözünürlüğü sorunu ve kablosuz internet sorununu da çözdüm.

Ancak şimdi sadece Linux dağıtımlarını görüyor, F9 ile bile Windows'a giremiyorum.

Linux dağıtımlarından Windows'un bulunduğu disk bölümlerine girip belgeleri görebiliyorum. Onda bir sorun yok. Ama Windows sistemine giremiyorum.

Bir yardımınız olabilir mi?

Bu arada, yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!..

Teşekkürler,