[Çözüldü] Zimbra sunucu MTA Relay ayarını değiştiremiyorum.

Başlatan furina, 04 Mayıs 2020 - 23:50:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furina

Selamlar,

Şirkette kullandığımız zimbra sunucudan çıkan epostalar bir spamfilter'dan geçip gidiyor. Normalde bunun çalışması için ise "zimbraMtaRelayHost" ayarını spamfilter1.domain.com:25 olacak şekilde ayarlamıştım ve sistem gayet güzel çalışıyor(du). Şimdi problem şu başka marka bir spamfilter alıyoruz ve onu denemek için spamfilter2.domain.com:25 ayarını yaptım. Tamam oldu herhalde diye beklerken loglara baktığımda epostaların hala spamfilter1.domain.com'a gittiğini gördüm. Zimbra'nın ayar dosyalarında hiç bir yerde eski adres geçmiyor ama epostalar eskisine gidiyor. Böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı aranızda ve nasıl çözdü?

Internette araştırma yaptım böyle bir durumla karşılaşanlar olmuş ama durumun çözülüp çözülmediğine dair bir cevap yok. Kullandığımız versiyon 8.8.7

Empat

Konu açıldıktan itibaren 4 gün geçmiş.

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

furina

Merhaba,

Son durum şu: zimbra içinde o ayarı bulup değiştiremedim. Bende spamfilter ile ilgili olan ip adresini yeni olana verdim. Yani kısaca eski spamfilter'ı çıkardım aynı ip ve adres ile yenisini koydum. Bu şekilde dış DNS'leri değiştirmeye gerek kalmadan aynen çalışmaya devam etti. :)